Unul dintre subprefecții județului Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus

Unul dintre subprefecții județului Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus
Unul dintre subprefecții județului Bacău, testat pozitiv cu noul coronavirus / Sursă Foto: Prefectura Bacău
Publicat: 13/08/2020, 20:35
Actualizat: 06/04/2021, 17:10

Unul dintre cei doi subprefecți ai județului Bacău, Narcis Jitaru a fost confirmat, astăzi, ca fiind infectat cu COVID -19.

Prefectura Bacău a intrat sub anchetă epidemiologică

La câteva zile după ce a fost numit în funcția de subprefect, 1 august, Narcis Jitaru a început să se simtă rău și a luat decizia de a merge să fie testat pentru COVID-19, iar din rezultatul venit astăzi, a reieșit că acesta este infectat cu noul coronavirus.

Narcis Jitaru a avut mai multe întâlniri în ultimele zile

În ultimele zile, subprefectul a avut întlniri zilnice cu mai mulți funcționari din Prefectura Bacău și nu numai.

”Primarii și secretarii unităților administrative teritoriale din județul Bacău au fost instruiți pentru buna organizare a scrutinului electoral din 27 septembrie 2020. Astăzi, 11 august 2020, de la ora 11.00, a avut loc ședința de instruire a primarilor și secretarilor unităților administrativ-teritoriale din județul Bacău, organizată în sistem audioconferință pentru asigurarea respectării măsurilor de protecție împotriva bolilor înalt contagioase.

Ședința a fost coordonată de subprefectul Narcis Jitaru și s-a desfășurat cu participarea a 125 de primari și secretari, alături de reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Bacău, specialiști în domeniul financiar, juridic și IT, precum și reprezentanți de la Institutul de Statistică, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi. Ședința s-a desfățurat în sistem audioconferință, datorită numărului mare de participanți, în condiții de maximă siguranță, acesta fiind o prioritate majoră pentru conducerea prefecturii Bacău și a avut scopul de a prezenta și discuta, pe domenii de specialitate, atribuțiile prevăzute de lege pentru primari și secretari în vederea bunei organizări și desfășurări a scrutinului electoral din 27 septembrie 2020. Accentul a fost pus pe dotarea corespunzătoare a birourilor de circumscripție și a secțiilor de votare, dar, mai ales, pentru asigurarea măsurilor impuse de lege pentru protecția membrilor birourilor dar și a cetățenilor împotriva îmbolnăvirilor determinate de virusul SARS Cov-2, astfel încât să fie diminuate la maximum riscurile și toți participanții la vot să fie în siguranță.”, a precizat subprefectul Narcis Jitaru.

Pe 10 august, subprefectul judeţului Bacău, Narcis Jitaru, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bacău pe tema gestionării evidenței persoanelor carantinate și izolate, ca urmare a contactului cu virusul SARS Cov-2

”Astăzi, 10.08.2020, la sediul Instituției Prefectului – Județul Bacău, a avut loc o ședință de lucru susținută de subprefectul Narcis Jitaru cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău și Direcției de Sănătate Publică Bacău, având ca obiectiv o mai bună gestionare a evidenței persoanelor carantinate și izolate pe teritoriul județului Bacău, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de urgență risc epidemiologic și biologic. În cadrul ședinței, conform unuia din obiectivele strategice ale conducerii Institutiei Prefectului – judetul Bacau privind siguranta cetateanului, s-a stabilit operaționalizarea unei baze de date comune a DSP/CJCCI (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției), pentru a fi gestionate în timp real și facil anchetele epidemiologice, cât și evidența tuturor persoanelor pentru care este dispusă măsura carantinării sau izolării. „Acest lucru va ușura considerabil munca ambelor instituții implicate și va crea un suport informațional competent președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Bacău, în luarea deciziilor”, a precizat Narcis Jitaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția