ZBORURI. Tot ce trebuie să știi pentru îmbarcarea de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, după ieșirea din starea de urgență

ZBORURI. Tot ce trebuie să știi pentru îmbarcarea de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, după ieșirea din starea de urgență
CNAB, profit pe primele patru luni ale anului și „fast-track” la Otopeni / Sursa: Facebook - Bucharest Airports
Publicat: 14/05/2020, 11:07
Actualizat: 06/04/2021, 23:49

Călătorii care au programate zboruri începând de mâine, 15 mai, când România iese din starea de urgență, trebuie să respecte o serie de măsuri anunțate de reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Măsurile aplicate pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de la data de 15 mai au fost anunțate de CNAB, joi, printr-o postare pe contul de Facebbok.

Purtătorul de cuvând al CNAB, Valentin Iordache, anunțase, într-o intervenție la Gândul Live, o parte dintre cele mai importante modificări în gestionarea fluxului de călători, pentru a asigura distanțarea socială și ingienizarea spațiilor, astfel încât să se reducă riscul răspândirii SARS-Cov-2.

„Distanțarea fizică va fi obligatorie de un metru, nu doi metri cum avem acum. Această distanțare permite și un confort al pasagerilor, nu mai stau foarte depărtați unii de alții, dar nu stau nici unul în sufletul celuilalt, iar această distanțare e sprijinită de noi și prin amplasarea unor autocolante, și prin niște labirinturi, și alte măsuri, inclusiv prin personal din aeroport, și nu numai, și personal de ordine publică, inclusiv de la jandarmi, care va supraveghea zona de terminal”, a explicat Valentin Iordache, marți, la Gândul Live.

Astfel, compania a a anunțat că, în noaptea de 12 spre 13 mai 2020, formațiunea proprie a CNAB, Biroul Deratizare, Dezinfecție, Dezinfecție (BDDD), a efectuat o amplă acțiune de dezinfecție în zonele externe aerogării și clădirilor administrative. Acțiunea se încadrează în programul intern al CNAB de luptă împotriva răspândirii infecției cu virusul Sars-CoV-2. Au fost dispersați peste 320 de litri de substanță biocidă, la concentrație maxim admisă în cazuri de pandemie. Dispersia biocidului a fost realizată cu un atomizor autopurtat, de ultima generație, care a intrat în dotarea BDDD în noiembrie 2019”, a precizat CNAB, într-o postare pe Facebook.

Măsurile aplicate pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”

  1. Păstrați permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informații privind zborul!
  2. La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanță față de terminal, aceștia urmând a fi dirijați direct către corturile de așteptare. Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil.
  3. Stația de autobuz și peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziționate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil. Atenție, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulația în zona aeroportului este în continuare deviată!
  4. Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măștii de protecție, cât și păstrarea unei distanțe fizice de 1 metru față de cei din jur.
  5. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajații aeroportului, în funcție de destinație și ora programată a cursei.
  6. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de așteptare. Pentru păstrarea distanței de 1 metru, vor fi respectate indicațiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.
  7. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staționarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.
  8. După efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obișnuit, păstrând distanța de 1 metru față de cei din jur. Purtarea măștii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităților de acces și la controlul de securitate.
  9. În zona de îmbarcare este asigurat spațiul necesar păstrării distanței de 1 metru față de cei din jur.
  10. Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.
  11. Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă.
  12. Fluxul de sosiri nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Râmân valabile obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție, precum și păstrarea unei distanțe de 1 metru față de cei din jur.
  13. Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziție de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal și pentru alte persoane decât pasagerii.
  14. Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluții dezinfectante – recomadăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.
  15. Vă rugăm să respectați indicațiile personalului din aeroport!
  16. Eventualele modificări impuse de autorități vor fi imediat implementate și aduse la cunoștința publicului.

Ce urrmează după starea de urgență

România iese vineri din starea de urgență. Starea de urgenţă decretată în data de 16 martie a cuprins măsuri de primă urgenţă cu aplicabilitate directă vizând domeniile ordine publică, economic, al sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, justiţie şi afaceri externe, precum şi măsuri de primă urgenţă cu aplicabilitate graduală.

Prin decretul din 14 aprilie privind prelungirea stării de urgenţă pentru încă 30 de zile au fost dispuse măsuri de primă urgenţă cu aplicabilitate directă vizând domeniile ordine publică, stare civilă, economic, al fondurilor europene, sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, justiţie, afaceri externe, transporturilor şi infrastructurii, educaţie şi cercetare.

În această perioadă au fost emise 12 ordonanţe militare cu măsuri privind toate aceste domenii.

După ridicarea stării de urgenţă, ar urma să fie instituită starea de alertă. Parlamentul a adoptat proiectul Guvernului privind măsurile din starea de alertă, fiind făcute mai multe modificări.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?