14 ANI ȘI 10 LUNI DE ÎNCHISOARE pentru asistenta maternală care TORTURA COPIII: i-a băgat cu capul în toaletă, i-a bătut cu bâte, i-a opărit și i-a tăiat pe corp

14 ANI ȘI 10 LUNI DE ÎNCHISOARE pentru asistenta maternală care TORTURA COPIII: i-a băgat cu capul în toaletă, i-a bătut cu bâte, i-a opărit și i-a tăiat pe corp
Publicat: 12/06/2014, 13:42

Fănica Grădinaru a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru tentativă la infracțiunea de omor calificat, la patru ani și șase luni și, respectiv, la trei ani pentru rele tratamente aplicate fetiței și băiețelului pe care îi avea în grijă, precum și la un an de închisoare pentru uz de fals.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus contopirea pedepselor și a adăugat, la pedeapsa cea mai grea, de 12 ani de închisoare, un spor de doi ani și zece luni închisoare, urmând ca Fănica Grădinaru să execute 14 ani și zece luni de închisoare.

De asemenea, fostei asistente maternale i-au fost interzise pentru cinci ani mai multe drepturi.

Instanța a mai dispus reducerea din pedeapsa aplicată perioada în care Fănica Grădinaru a fost reținută și arestat, respectiv din 5 octombrie 2011 până în 11 iunie 2014.

Decizia instanței supreme este definitivă.

Fănica Grădinaru a fost trimisă în judecată în 29 februarie, de procurorii Parchetului Tribunalului București.

Alături de asistenta maternală a fost trimis în judecată și soțul acesteia, Mitică Gădinaru, acesta fiind acuzat de complicitate la tentativă la omor calificat și deosebit de grav și complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

De asemenea, asistentele sociale Marinela Constantin și Ana Moise, angajate la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ilfov la data faptelor, au fost trimise în judecată pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și neglijență în serviciu, iar Viorica Pandele pentru neglijență în serviciu și omisiunea sesizării organelor judiciare.

Fănica Grădinaru, în momentul arestării. Sursa foto argesplus.ro

În același dosar a fost judecat și psihologul Maria Popescu, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual, favorizarea infractorului și omisiunea sesizării organelor judiciare și medicul de familie Ana Cristina Mitișor, pentru fals intelectual.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2007 – 11 decembrie 2009, asistenta maternală Fănica Grădinaru, cu sprijinul soțului ei, a exercitat acte de violență și cruzimi asupra fetiței de patru ani și a băiatului de opt ani pe care îi avea în îngrijire, pe care i-a băgat cu capul în vasul de toaletă, i-a lovit cu capul de diferite obiecte, i-a scufundat în cadă, i-a ținut dezbrăcați afară, în frig, noaptea.

De asemenea, asistenta maternală a lovit-o pe fetiță pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioară și inferioară și la brațul stâng, leziuni pe care le-a tratat superficial, provocând infectarea acestora, „cu intenția de a le suprima viața” celor doi copii.

Procurorii notau în rechizitoriul trimis instanței că prin aceste acte de violență și cruzimi, precum și prin nealimentarea corespunzătoare, obligarea copiilor să răspundă la un alt nume și să relateze aspecte nereale privind vătămările suferite, neglijarea totală a activității școlare a acestora și prin depunerea unor acte false la DGASPC Ilfov pentru a justifica absența fetiței de la grădiniță, Fănica Grădinaru a pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestora.

Totodată, procurorii arătau că asistentele sociale Marinela Constantinescu, Viorica Pandele și Ana Daniela Moise au întocmit rapoartele de vizită și de evaluare false, consemnând în mod nereal că i-au vizitat pe copii la domiciliul asistentei maternale și că starea de sănătate a acestora era bună, rapoartele fiind întocmite fără a-i vedea pe copii.

Maria Popescu, psiholog în cadrul DGASPC – Ilfov, a fost acuzată că, în perioada decembrie 2008-11 decembrie 2009, nu și-a îndeplinit în mod corespunzător, cu știință, atribuțiile de serviciu privind evaluarea psihologică a copiilor și a asistentei maternale. De asemenea, în perioada 11 decembrie 2009 – 8 aprilie 2010, Maria Popescu nu și-a îndeplinit atribuțiile privind consilierea psihologică a fetiței, „cauzând o vătămare importantă drepturilor minorilor la viață, integritate corporală și dezvoltare psihică armonioasă”.

În 10 octombrie 2011 și 14 octombrie 2011, „profitând de rolul său de psiholog, de tehnicile de manipulare pe care le cunoștea și de faptul că datorită atribuțiilor sale a intrat în contact cu părțile vătămate”, psihologul Maria Popescu l-a intimidat pe băiat pentru ca acesta să declare în fața sa, a asistentei maternale și a angajaților DGASPC – Ilfov că nu au fost supuși la acte de violență și cruzimi de către Fănica Grădinaru, „oferind astfel un ajutor acesteia prin îngreunarea exercitării urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat și deosebit de grav și rele tratamente aplicate minorului”, mai precizau procurorii.

Totodată, în 10 octombrie 2011, Maria Popescu nu și-a îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu privind consilierea psihologică a celor doi copii, „cauzând o vătămare importantă drepturilor minorilor la dezvoltare psihică armonioasă”, și a făcut mențiuni false în raportul din 17 octombrie 2011 în cazul băiatului.

Procurorii au acuzat-o pe Ana Cristina Mitișor, medicul de familie al fetiței, că a făcut mențiuni false în scrisorile medicale adresate DGASPC – Ilfov și înregistrate la această instituție, referitoare la examinarea acesteia și lipsa semnelor de rele tratamente.

Maria Popescu și Viorica Pandele, deși știau din 9 iunie 2010 de relele tratamente la care asistenta maternală îi supunea pe cei doi copii, nu au sesizat procurorul sau organele de urmărire penală, mai arătau procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...