180 de oi și-au câștigat dreptul la viață. ANSVSA le va transfera unor ONG-uri care fac dovada că adăposturile lor îndeplinesc condițiile sanitare-veterinare necesare

Publicat: 23/12/2019, 18:38

Potrivit declarațiilor președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, ovinele salvate au asigurate în prezent toate condițiile de bunăstare și asistență sanitară-veterinară.

„Din prima zi am mers acolo împreună cu colegii mei. Am încercat să punem pe primul plan salvarea acelor animale. Am reușit să salvăm 252 de animale. Le-am dus într-o primă fază într-un adăpost, nu departe de port, unde au fost îngrijite, sunt îngrijite, li s-au oferit toate condițiile și au fost sub o monitorizare strictă. Din cauza strestului și a unor incidente, am reușit până la urmă să stabilizăm 180 de animale; li se oferă cele mai bune condiții. Sunt asigurate condiții de bunăstare și, în momentul de față, deja am elaborat o procedură care este afișată pe site-ul ANSVSA pentru ca aceste animale să meargă în grija unor entități care doresc să le adopte și să trăiască până la adânci bâtrâneți. Avem câteva cereri în acest sens și vă pot spune că suntem într-o procedură de derulare a trecerii acestor animale din acel adăpost în custodie pentru aceste entități, ONG-uri, care doresc să aibă grijă de aceste animale”, a afirmat șeful ANSVSA luni, 23 decembrie 2019.

În plus, Chioveanu a prezentat măsurile suplimentare de intensificare a controalelor și a supravegherii sanitare veterinare pentru animalele care merg la export, dispuse la nivelul portului.

„Am intensificat controalele oficiale la toate etapele operațiunilor de export de animale vii către țările terțe. Am dispus verificarea tuturor centrelor de colectare ovine, bovine autorizate pentru exportul către țări terțe, în baza unor notificări a intenției de încărcare și a celorlalte documente de pre-export. Am suplimentat echipele de medici veterinari oficiali care verifică îmbarcarea animalelor pe nave, la portul de inspecție la frontieră Constanța Nord, de către, cinci medici veterinari oficiali din cadrul DSVSA Constanța”, a adăugat oficialul Autorității. „Am suplimentat numărul medicilor care fac controlul și monitorizează la nivelul centrelor de colectare îmbarcarea animalelor către punctul de inspecție la frontieră”.

Duminică, 24 noiembrie 2019, vaporul Queen Hind sub pavilion Palau, cu destinația Arabia Saudită, având la bord 14.600 de capete de tineret ovin, se înclina periculos în timpul operațiunilor de pilotaj pentru dirijarea navei în larg.

Vineri, 29 noiembrie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța anunța că operațiunea de salvare a oilor în cazul navei eșuate se încheia.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
E oficial! De când vor fi MAJORATE ALOCAŢIILE pentru copii. Câţi bani vor lua micuţii
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Anthony Fauci trage un semnal de alarmă: Cine este mai predispus să se infecteze cu...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Pablo EskoBear: povestea ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină. Cum a găsit-o,...
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
Lovitură pentru tinerii vaccinați cu ambele doze de PFIZER! Boala cumplită care poata apărea ca...
Are CANCER! Încă o dramă în lumea muzicală. ”E nașpa și sunt speriat. Vă iubesc...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...