2.000 de oameni s-au rugat, în ultimele două zile, la un portret al lui Arsenie Boca despre care se spune că plânge

2.000 de oameni s-au rugat, în ultimele două zile, la un portret al lui Arsenie Boca despre care se spune că plânge
Publicat: 04/05/2015, 18:27

Un tablou care îl înfățișează pe părintele Arsenie Boca, aflat într-o troiță din curtea unui localnic din Pușcași, județul Vaslui, a devenit loc de pelerinaj pentru mii de credincioși din întreaga țară, după ce s-a răspândit informația că din ochiul stâng al călugărului ar curge lacrimi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Numai în cursul zilelor de duminică și luni, pe la troița unde localnicii spun că s-ar întâmpla un miracol s-au perindat, potrivit polițistului din comuna Pușcași, peste 2.000 de oameni din județul Vaslui, dar și din Iași, Brașov, Suceava, București și Bacău.

„Eu am fost prima care am văzut cum îi șiroiau lacrimi din ochi, a doua zi după Sfântul Gheorghe, în timp ce mă rugam în troiță. M-am dus repede la o vecină să-i dau de veste, însă mi-a spus că sunt nebună. Abia apoi, când a venit și ea, s-a convins că ceea ce am văzut eu este adevărat”, a declarat Veronica Rusu, localnica în curtea căreia se află troița.

Un credincios care a venit de la zeci de kilometri distanță pentru a se ruga crede că este o „minune a lui Dumnezeu”.

„Am venit să mă rog, la cei 75 de ani ai mei, pentru sănătatea mea și a copiilor. Cred că este minunea lui Dumnezeu”, a afirmat Alexa Bulai.

Un localnic care asista de pe margine la mulțimea de oameni veniți să se roage la portret crede însă că este „ceva suspect”.

„Este o problemă de gândit cu această icoană care plânge, ceva suspect. Dumnezeu știe ce o fi. A fost preotul de aici, de la noi din sat și a spus că o să o ducă la o expertiză să vadă dacă este adevărată minunea”, a spus Vasile Macovei.

Printre cei care s-au rugat la tabloul care îl înfățișează pe Arsenie Boca au fost și copii, dar și persoane cu handicap.

În cursul după-amiezii de luni a ajuns la Pușcași și protopopul de Vaslui, care a intrat în troiță, s-a uitat și apoi a plecat, fiind foarte reținut în declarații.

„Acel tablou care-l înfățișează pe călugărul Arsenie Boca va fi evaluat de o comisie. Dacă este o minune, atunci va exista și de acum încolo”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, protopopul de Vaslui, Adrian Chirvase.

Tabloul care îl înfățișează pe călugărul Arsenie Boca a ajuns în troița din Pușcași în ziua de Sfântul Gheorghe, în 23 aprilie, după ce fusese cumpărat de către un localnic, cu ceva timp în urmă, de la Mănăstirea Lainici, județul Gorj.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate și apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 și nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase