8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Bacalaureat 2020: Proba la Limba și literatura maternă / Miercuri urmează Matematica

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Bacalaureat 2020: Proba la Limba și literatura maternă / Miercuri urmează Matematica
EXAMEN. O elevă a primit 4 puncte în plus după contestaţia la Evaluarea Națională: Au fost zile grele
Publicat: 23/06/2020, 08:09

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat 2020 continuă, marți, cu testul la Limba și literatura maternă. Anul trecut, elevii au dat examen la maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană.

Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la Limba şi literatura maternă

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. În acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate mai multe măsuri de prevenție. Ce subiecte ar putea pica la Limba și literatura maternă.

BAC 2020. Acesta este baremul OFICIAL la Limba şi literatura maternă

Proba la Limba și literatura maternă a Bacalaureatului 2020 este susținută marți, 23 iunie 2020. Baremul oficial la limba și literatura maternă este publicat pe site-ul oficial edu.ro.

Perle de la BAC 2020. Unii elevii s-au făcut de ruşine la Limba şi literatura română. Ce au putut să scrie la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Ca în fiecare an, unii elevi au oferit răspunsuri bizare la subiectele de la Bac 2020 Limba și literatura română, care au rămas întipărite în mințile profesorilor corectori.

ZODIAC. Horoscopul chinezesc pentru perioada 22-28 iunie 2020

Horoscopul chinezesc pentru perioada 22-28 iunie 2020. Din 25 ianuarie 2020, Anul Mistrețului a fost înlocuit cu cel al Șobolanului de Metal.

GÂNDUL LIVE. Medicul Virgil Musta și profesoara Cristina Tunegaru se află printre invitații Emmei Zeicescu, pe 23 iunie, de la ora 11.30

Dr. Virgil Musta, medic primar la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara, și profesoara de Limba Română Cristina Tunegaru se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 23 iunie, de la ora 11.30.

EXCLUSIV. Piața neagră a licențelor făcute la comandă

În România, domeniul lucrărilor de licență și disertație făcute la comandă este deja o industrie. Zeci de site-uri din București și din celelalte mari centre universitare din țară pun la dispoziție „echipe care scriu lucrări cu subiecte originale” și își asigură clienții de seriozitate și discreție.

EXCLUSIV. Ce dificultăți vor avea românii care vor să acceseze credite bancare după ridicarea restricțiilor/ Broker: „Sunt în continuare probleme cu eligibilitatea

Restricțiile adoptate pe durata stării de urgență au adus o reducere a veniturilor românilor, iar revenirea treptată la normalitate presupune și noi cheltuieli pentru care soluția ar putea fi creditele bancare. Cu siguranță, în birourile de risc ale băncilor există serioase îngrijorări cu privire la cele peste 1.000.000 de contracte de muncă suspendate în aprilie („vârful pandemiei”) și cele 430.000 de contracte de muncă încheiate la finalul perioadei de restricții (cifra anunțată de Ministerul Muncii la sfârșitul lunii mai). În aceste condiții, unele bănci au luat decizia înăspririi condițiilor de creditare. Altele au adoptat o strategie complet diferită și au „absorbit” clienții care nu se mai califică pentru credite la alte bănci. Un lucru este cert: oamenii au ieșit din izolare, au diferite dificultăți financiare și au nevoie de bani.  Cum și în ce condiții se mai pot împrumuta românii la bănci?

CRIMĂ SAU SINUCIDERE?! Polițiștii au reconstituit ultimele ore de viață ale judecătorului iranian mort într-un hotel de lux din București! GÂNDUL.RO are detalii în exclusivitate: camerele de supraveghere au înregistrat totul!

Polițiștii bucureșteni au reușit să refacă ultimele clipe de viață ale judecătorului iranian, urmărit internațional, care a murit, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a căzut de la etajul șase al unui hotel din centrul Bucureștiului. GÂNDUL.RO a aflat elemente necunoscute până acum din anchetă. Toate acestea, puse cap la cap, răspund la întrebarea CRIMĂ SAU SINUCIDERE?

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult