8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Izolarea în pandemie: Între patru pereți ne tâmpim! / Soluția unui neurochirurg: E nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou

Redactor:
Silviu Bănilă
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Izolarea în pandemie: Între patru pereți ne tâmpim! / Soluția unui neurochirurg: E nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Izolarea în pandemie: Între patru pereți ne tâmpim! / Soluția unui neurochirurg: E nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea susține că rutina zilnică repetitiv și limitată între patru pereți poate duce la efecte precum tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau lipsa coordonării. Specialistul recomandă, mai ales oamenilor vârstnici, să iasă afară din casă și să socializeze, pentru a stimula creierul și imunitatea.

Efectele devastatoare ale izolării. Neurochirurg: Între patru pereți ne tâmpim! / Ce soluții recomandă specialistul

Alexandru Vlad Ciure punctează faptul că în lunile de izolare, în care am stat în casă, făcând aceeași rutină și discutând, mai mult sau mai puțin, doar cu aceeași oameni, „nu am făcut decât să ne tâmpim”, potrivit Digi24.

Călin Popescu Tăriceanu: „Metroul spre Drumul Taberei va fi închis după alegeri! Sunt în pericol cetățenii!”

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu vine cu vești proaste pentru toți locuitorii din Drumul Taberei, care s-au bucurat nespus că au – în sfârșit! – metrou. Acesta sugerează că Magistrala M5, inaugurată de Iohannis și Orban, s-ar putea închide după alegerile locale, pentru noi lucrări.

Studiu: Febra dengue ar putea oferi o anumită imunitate împotriva Covid-19

Un nou studiu care a analizat epidemia de coronavirus din Brazilia a identificat o legătură între răspândirea virusului și epidemiile de febră dengue din trecut. Cercetătorii sugerează că expunerea la această boală, transmisă de țânțari, ar putea furniza un anumit nivel de imunitate împotriva Covid-19.

Cât de sigur este ca românii să meargă la vot în pandemie? Răspunsul lui Traian Băsescu: Ne place, nu ne place, este o realitate a zilelor noastre

Traian Băsescu spune că a merge la vot nu este o acțiune mai sigură sau mai puțin sigură decât mersul la serviciu sau în vacanță. În aceste condiții, candidatul PMP la fncția de primar general al Capialei este de părere că organizarea alegerilor este necesară.

Ludovic Orban: Podul Ciurel e inutil. Duce de nicăieri spre nicăieri. Cum să te faci de râs într-un asemenea hal?

Premierul Orban a criticat inaugurarea podului Ciurel, pe care îl consideră inutil, întrucât nu există o legătură între Autostrada A1 și Splaiul Independenței „Duce de nicăieri spre nicăieri, adică de pe Șoseaua Virtuții sau de pe Splai pe Șoseaua Virtuții”, spune prim-ministrul.

OMS vrea să aibă două miliarde de doze de vaccin, până la sfârşitul lui 2021

Organizaţia Mondială a Sănătății vrea să aibă DOUĂ MILIARDE de doze de vaccin disponibile până la sfârşitul anului viitor.

Horoscopul zilei de 22 septembrie 2020. Berbecii intră în noi parteneriate

Horoscopul zilei de 22 septembrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Update. Nicușor Dan: ”Persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele care vin și fac zgomot în fața sediului”/ Firea: ”Sunt și voi fi mereu alături de toate femeile!”/ Nicușor Dan despre valori și apa caldă: ”Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”

Nicușor Dan: ”Pentru mine, acest cuvânt are interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul. Persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin și fac zgomot în fața sediului”
Inchide