8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu: Este nevoie de educație sexuală pentru copii în școli

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu: Este nevoie de educație sexuală pentru copii în școli
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Sursa FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 18/06/2021, 08:00

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara la B1 TV că susține introducerea educației sexuale în programa școlară. Reacția oficialului Guvernului a venit în contextul unui scandal major în societatea românească, legat de această măsură.

„Se poate realiza cu înțelepciune și cunoscând realitățile. O învățătoare din Sibiu mi-a spus cum se întâmplă lucrurile în acel mediu. Mai toți elevii pe care-i are, dorm în aceeași cameră cu toți frații și părinții, unde se întâmplă toate lucrurile. Acolo avem acele mame extrem de tinere. E o lipsă de educație sexuală în rândul părinților și copiilor (…) E nevoie de educație sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu. (Citește mai multe detalii…)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar, dar nu coborâm gradul de dificultate al subiectelor”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara pentru B1 TV,  că, la examenele naționale din acest an școlar, subiectele vor fi adaptate, având în vedere contextul pandemiei de COVID-19, însă gradul de dificultate nu va fi coborât.

„Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar, dar am spus nu coborâm gradul de dificultate al subiectelor. Restrângem plaja, materia, dar nu coborâm gradul de dificultate, am discutat astăzi cu colegii care fac subiectele și începând de marți dimineață voi fi împreună cu ei pentru extragerea subiectelor pentru verificarea lor, pentru verificarea baremului, să nu fie erori de corectare. Încercăm să luăm din punct de vedere administrativ toate măsurile pe care le putem lua”, a declarat acesta. (Citește mai multe detalii…)

Renate Weber: Revocarea mea este doar un ultim pas în distrugerea instituției Avocatului Poporului

Fostul Avocat al Poporului, Renate Weber, a declarat joi seară la România TV, că decizia de revocare a survenit în urmă unei coliziuni cu PNL la momentul în care a fost atacată la Curtea Constituțională, OUG prin care spitalele private urmau să aibă acces la fondurile publice.

„Se dorește în mod evident să existe un control asupra unor instituții pentru că actuală coaliție de guvernare le consideră instituții cheie, pentru a transmite niște mesaje sau pentru a nu face ceva. În acel moment erau niște jocuri mari, interese mari. Pe mine nu m-a invitat nimeni”, susține Renate Weber. (Citește mai multe detalii…)

USR-PLUS, proiect de lege pentru sancționarea cu până la 2.000 de lei a persoanelor care colectează fondul clasei. Reacția reprezentanților părinților

Deputatul de Iași, Filip Hăvârneanu (USR-PLUS), a iniţiat un proiect de lege care prevede ca persoanele care colectează bani pentru fondul clasei să fie pedepsite contravenţional cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei. Proiectul de act legislativ, semnat şi de alţi parlamentari USR-PLUS, a fost depus joi la Parlament. Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a calificat această iniţiativă ca fiind „o prostie”, subliniind că interdicţia este deja reglemantată prin Regulamentul de Organizare şi Funcţionare. (Citește mai multe detalii…)

Ministrul Mediului, Taczos Barna, anunță modificarea legislației: Urșii agresivi, uciși în 24 de ore

Ministrul Mediului Taczos Barna a anunțat că un nou set de legi cu privire la populația de urși de la noi din țară ar urma să intre în vigoare din luna iulie. Ministrul Mediului, Taczos Barna, spune că deja în România nu se mai poate vorbi exclusiv despre o intervenție umană asupra habitatului urșilor. (Citește mai multe detalii…)

Europarlamentarul Cristian Bușoi: „Avem la dispoziție alocări din PNRR, care să ne ajute să creștem rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer, de la 47% la 75%, în 2030. Trebuie să-i folosim!”

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, a vorbit despre banii alocați în PNRR pentru tratarea bolnavilor de cancer. Eurodeputatul spune că este nevoie de o alocare din PNRR pentru a lupta împotriva cancerului și pentru a crește rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer din România, de la 47% la 75%, în 2030. Europarlamentarul a spus că decizia de a ține pacienții bolnavi de cancer în afară spitalelor Covid-19 va avea un impact semnificativ asupra acestora în toate statele membre. (Citește mai multe detalii…)

CCR: Noua Lege a dării în plată este constituțională, cu o excepție. Inițiatorul Daniel Zamfir: „Victorie uriașă pentru toți românii cu credite”

Curtea Constituțională a stabilit, în ședința de joi, că modificările aduse Legii dării în plată sunt constituționale, exceptând un articol. Inițiatorul actului normativ, parlamentarul Daniel Zamfir, îi îndeamnă pe românii a căror rată la credit a crescut cu mai mult de 50% să își contacteze bancherii pentru reechilibrarea contractelor.

Curtea Constituțională a decis joi, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, că art.8 alin.(5) tezele a doua și a treia din Legea nr.77/2016, cu modificările și completările aduse prin Legea nr.52/2020, este neconstituțional. (Citește mai multe detalii…)

Show la București, EURO 2020. Yarmolenko, ironie la adresa lui Ronaldo și Pogba: „Coca-Cola și Heineken… vă rog să mă căutați!”

Paul Pogba și Cristiano Ronaldo ar putea avea ceva de împărțit cu Heineken, respectiv Coca-Cola, la EURO 2020, după ce au luat sticlele de bere, respectiv de suc de pe masă, dar starul Andriy Yarmolenko din echipa Ucrainei este cum nu se poate mai dispus să colaboreze cu cele două mari branduri. Yarmolenko a adus la un loc sticlele de Coca-Cola și Heineken, la o conferință de presă EURO 2020, desfășurată chiar la București, după meciul Ucraina-Macedonia de Nord, scor 2-1. (Citește mai multe detalii…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații