8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Profesorul Rafila, despre DSP-uri: Nu pot să gestioneze situația la timp. Multe sunt conduse de oameni fără studii medicale

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Profesorul Rafila, despre DSP-uri: Nu pot să gestioneze situația la timp. Multe sunt conduse de oameni fără studii medicale
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Profesorul Rafila, despre DSP-uri: Nu pot să gestioneze situația la timp. Multe sunt conduse de oameni fără studii medicale
Publicat: 03/08/2020, 07:51

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, consideră că direcțiile de sănătate publică „nu pot să gestioneze la timp situația” generată de cazurile de Covid-19.

Rafila a luat „pulsul” DSP-urilor: Nu pot să gestioneze situația la timp. Multe sunt conduse de oameni fără studii medicale / Cunosc oameni care s-au întors infectați de pe litoral

„Aveți dreptate. Nu știu dacă sunt de formă, dar nu pot să gestioneze la timp situația și timpul, de multe ori, e un factor determinant în controlul acestui tip de situație. Acțiunile DSP-urilor trebuie să limiteze răspândirea infecției. Sigur, nu critic pe nimeni, dar este rezultatul unei activități de 15 ani, în care, după ce au fost reorganizate și instruite direcțiile de sănătate publică, au trecut într-un curs de deprofesionalizare accentuată. Sunt conduse multe dintre ele de persoane care n-au studii medicale și, din cauza asta, cred că lucrurile au nevoie de o restructurare”, a spus Rafila.

Raed Arafat, avertisment despre asimptomaticii Covid-19: Au virusul și transmit / Vaccinul anticoronavirus nu va rezolva instantaneu situația!

Raed Arafat, șeful DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență), a declarat, într-un interviu de duminică seara, că, deși multă lume spune că asimptomaticul este un om sănătos, care nu transmite coronavirusul, adevărul este altul. De asemenea, Arafat a subliniat că vaccinul anti-COVID „nu va rezolva instantaneu situația”.

Miloud, îngerul oamenilor străzii. Povestea francezului care a venit pentru prima dată în România în anii 90 și de atunci nu a mai părăsit sufletește țara. „Sunt legat de pământul ăsta”

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

Fost senator și secretar de stat în Ministerul Apărării, răpus de coronavirus la 51 de ani

Fostul senator Dan Tătaru, care a deținut și două mandate de secretar de stat în MAN, a murit, duminică, la vârsta de 51 de ani, după ce a fost confirmat cu Covid-19.

GÂNDUL LIVE. Raed Arafat, șeful DSU și Gabriel Ispas, fost secretar de stat la Ministerul Educației, printre invitații Emmei Zeicescu, luni, 3 august, începând cu ora 11.30

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și Gabriel Ispas, fost secretar de stat la Ministerul Educației, se numără printre invitații Emmei Zeicescu, luni, 3 august, începând cu ora 11.30.

Poliția i-a verificat pe bucureștenii din autobuz. Câți dintre ei au fost amendați, pentru nepurtarea măștii

Poliția Sectorului 1 a verificat, duminică, dacă bucureștenii poartă mască în autobuz, iar în urma controlului 12 persoane au fost amendate, anunță Poliția Capitalei.

Ludovic Orban, interviu incendiar! Despre piața muncii: Numărul CIM-urilor, mai mic cu doar 648 / Despre alegeri: Pot fi organizate în 27 septembrie, dacă se respectă măsurile de protecție anticoronavirus

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara,la data de 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de contracte de muncă a fost mai mic cu doar 648, „date oficiale din Revisal”. În privința alegerilor locale din septembrie, Orban a spus că ar putea fi organizate fără probleme, în contextul crizei Covid-19.

Călin Popescu Tăriceanu, avertisment dur: „Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greșeală majoră!”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seară, că alegerile locale organizate pe 27 septembrie reprezintă o mare greșeală.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului