A avut loc prima extragere la Loteria bonurilor fiscale. Care este bonul câștigător

Publicat: 13/04/2015, 12:22

La prima extragere organizată pentru loteria bonurilor fiscale de către Ministerul Finanțelor și ANAF la studioul TV al Loteriei Române, în a doua zi de Paște, de la ora 11.30, transmisă televizat în direct, valoarea bonurilor fiscale câștigătoare, de 6 lei, a fost stabilită printr-o extragere în trei etape: o bilă pentru luna emiterii bonului – cifra 2, reprezentând luna februarie, o bilă pentru ziua emiterii bonului – 7, urmate de ultima etapă, cu trei bile reprezentând valoarea bonului – cifrele 0, 0, 6.

Operațiunea s-a desfășurat în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. Loteria Română SA, iar bilele și urnele au fost verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Toate persoanele care au bonuri fiscale păstrate trebuie să verifice dacă vreunul are înscrise data și valoarea câștigătoare, iar în caz afirmativ să-l păstreze pentru a-l depune la ANAF ca să revendice premiul.

DESCARCĂ DE AICI CEREREA DE REVENDICARE A PREMIULUI

Pentru extragere au fost luate în considerare bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totală a unui bon între 1 leu și 999 lei inclusiv, cuprinzând taxa pe valoarea adăugată.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum și cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Fondul total de premii este de 1 milion de lei, care se va împărți în mod egal la numărul total de bonuri câștigătoare și validate de ANAF.

Un bon este câștigător dacă a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcționează potrivit legislației, sunt lizibile informațiile, are valoarea totală exprimată în lei, egală cu valoarea extrasă, a fost emis în ziua extrasă și nu are menționat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

Rezultatul extragerii va fi postat pe site-urile Ministerului Finanțelor, ANAF și Loteriei Române pentru o perioadă de cel puțin 30 de zile, iar câștigătorii trebuie să revedice premiul în maxim 30 de zile.

Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi după extragere, până la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Câștigătorii solicită la Fisc o copie a bonului fiscal pe care îl depun, aceasta având mențiunea „conform cu originalul”.
În cererea de revendicare a premiului, câștigătorul va completa datele personale de identificare, contul bancar în care dorește virarea banilor și informații de pe bonul fiscal, precum numărul și valoarea acestuia, data emiterii, numele firmei, codul de identificare fiscală (CIF) și adresa la care este instalată casa de marcat care a emis bonul respectiv.

Informațiile cuprinse în cerere vor fi centralizate într-o aplicație pe care ANAF o va pune la dispoziție tuturor administrațiilor fiscale, unde se vor atașa și bonurile fiscale scanate, toate datele constituind baza de date privind Loteria bonurilor fiscale, iar informațiile vor putea fi accesate și de Direcția Antifraudă. Ulterior, vor fi încărcate în aplicație și rezultatele verificării bonurilor.

După centralizarea situației bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen, se împarte fondul de premiere la numărul total al bonurilor al acestora, iar suma astfel obținută se rotunjește la leu în favoarea câștigătorului.

Lista premianților va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor, care va face și plata câștigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali.
În cazul în care nu există câștigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată și ocazional, de Sărbători.

Raluca Ghinea, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna