A doua dedublare din Guvern. Ministrul Niță: „Deputatul Niță va reflecta până atunci cum voi vota”. PLUS De ce se opune dărâmării zidului Casei Poporului

A doua dedublare din Guvern. Ministrul Niță: Deputatul Niță va reflecta până atunci cum voi vota. PLUS De ce se opune dărâmării zidului Casei Poporului
Publicat: 06/09/2013, 19:46
Actualizat: 06/09/2013, 19:46

Ministrul Energiei, pesedistul Constantin Niță, se declară partizan al proiectului Roșia Montană, în schimb spune un „nu” categoric demolării zidului ceaușist ce înconjoară fosta Casa Poporului, actualmente Palatul Parlamentului.

„Eu am vizitat zona și cred că din punct de vedere economic este un proiect bun, de care regiunea respectivă are nevoie. Noi, în cadrul Guvernului, am trimis un proiect de lege căte Parlament, care va lua în discuție acest proiect și va lua o decizie, rămâne la latitudinea fiecărui deputat cum va vota”, a declarat Niță la o conferință de presă susținută vineri la Brașov, în replică la o întrebare privind poziția sa în controversa privind proiectul Roșia Montană.

Chestionat apoi dacă va vota și ca deputat în favoarea proiectului pe care îl susține ca ministru, Niță a răspuns: „Domnul deputat Niță va reflecta până atunci cum voi vota!” (sic!). Adept al proiectului Roșia Montană, ministrul spune însă un „nu” categoric demolării zidului ceaușist din jurul fostei Casa Poporului, actualmente Palatul Parlamentului. „Nu, nu sunt de acord să dărâmăm zidul, pentru că nu zidul crează o imposibilitate cetățenilor de a vizita Palatul Parlamentului. Poate să se plimbe, ce-i deranjează gardul, ai poartă pe unde intri și pe unde ieși, care-i problema? Poate să fie și fără control SPP, dar asta nu înseamnă că ne apucăm să dărâmăm zidurile! Și nu știu ce simbol are, n-am văzut nicăieri că e un simbol gardul care înconjoară PalatulParlamentului”, a spus Niță. Afirmațiile lui au fost susținute de imediat de colegii săi de partid, senatorul Viorel Chiriac și deputatul Ioan Adam.

„În afară de partea dinspre Piața Constituției, unde panta e mai puțin agresivă (sic!), în celelalte părți e foarte greu să urci și dacă nu e gard. Și apoi, orice edificiu, ca să spunem așa, are și componenta de apărare. Nu știu împotriva cui, dar nu neapărat împotriva populației, să fie clar, dar orice edificiu, orice castel din lumea asta are un gard”, a afirmat senatorul Chiriac.

Potrivit acestuia, dărâmarea zidului este „o chestiune care n-a fost prea bine cântărită atunci când a fost aruncată în public!”.

La rândul său, deputatul Ioan Adam a spus: „Asta-i o chestiune care ține de exigențe arhitectonice (sic!), nu ne pronunțăm noi ce au decis arhitecții. Ei au decis că acest ansamblu trebuie să conțină acest zid, care nu-i o fortăreață și care-i un zid pentru estetica arhitectonică (sic!) și nu cred că suntem noi competenți să spunem altfel, să hotărască specialiștii dacă nu se încadrează în în exigențele arhitecturii zonei!”.
Atenționat că „specialiștii” care au decis construirea zidului au fost soții Ceaușescu, deputatul Adam a răbufnit: „Nu-i adevărat, au decis-o arhitecții, echipa de arhitecți care au proiectat edificiul!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii