A fost aleasă cea mai bună stațiune de schi din România. Cine a primit acest premiu la „World Ski Awards”

A fost aleasă cea mai bună stațiune de schi din România. Cine a primit acest premiu la World Ski Awards
Publicat: 21/11/2017, 17:17

Primăria Sinaia anunță că „Perla Carpaților”, cum este supranumită stațiunea, a câștigat trofeul și statutul de cea mai bună stațiune de schi din România, în cadrul Galei World Ski Awards care a avut loc în Kitzbühel, din Austria.

„2017 este primul an în care România a fost inclusă pe lista nominalizărilor în cadrul World Ski Awards, singura inițiativă globală care premiază și promovează excelența în turismul de iarnă, eveniment aflat la cea de-a V-a ediție. Din cele nouă stațiuni nominalizate din țara noastră, prin vot direct, Sinaia a câștigat trofeul și statutul de cea mai bună stațiune de schi din România. Trofeul a fost înmânat reprezentanților orașului, în cadrul Galei World Ski Awards”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de Primăria Sinaia.

Potrivit sursei citate, au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism care promovează sporturile de iarnă, din peste 30 de țări.

Din România, la gala desfășurată în Austria au fost nominalizate 9 stațiuni de schi: Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra – Transalpina.

Primarul stațiunii Sinaia spune că acest trofeu este rezultatul investițiilor făcute în acest domeniu, în ultimii ani, investiții care se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro.

„Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru. Foarte important este faptul că România a intrat, pentru prima dată în acest an, pe listele de nominalizări. Este o recunoștere internațională, o certificare a tuturor inițiativelor, la nivel național. Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007 Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil. S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potential”, a precizat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Potrivit Primăriei Sinaia, pregătirile pentru sezonul de iarnă au început deja. Instalațiile de zăpadă artificială au pornit la Cota 2000, în Valea Soarelui, urmând ca, în funcție de temeratura aerului și de precipitații, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase