A fost anunțată cauza morții copilului din Săcele. Colegiul Medicilor va fi sesizat

A fost anunțată cauza morții copilului din Săcele. Colegiul Medicilor va fi sesizat
Publicat: 16/05/2014, 16:47
Actualizat: 02/02/2019, 09:41

Potrivit comisarului șef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliției Brașov, vineri, conform concluziilor preliminare ale necropsiei, „moartea minorului a fost neviolentă, cauzată de afecțiuni cardiace și respiratorii”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii din Săcele vor sesiza Colegiul Medicilor pentru efectuarea unei expertize de specialitate privind decesul minorului, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, a mai precizat sursa citată.

Președintele Colegiului Medicilor Brașov, dr. Gabriel Moraru, a spus că până în prezent nu a primit nicio plângere din partea părinților, și nici vreo sesizare de la polițiști sau procurori și că nu se va autosesiza în acest caz.

„Până la acest moment, nu am primit nicio plângere. Nici de la familie, nici de la Poliție sau procurori. În momentul în care vom avea o astfel de sesizare vom demara procedurile și vom solicita spitalului toate documentele. Nu ne vom sesiza din oficiu”, a declarat Moraru corespondentului MEDIAFAX.

Copilul de nouă ani din Săcele a murit acasă, joi dimineață, la scurt timp după ce a fost externat din spital. Băiatul a fost internat inițial la Spitalul de Copii din Brașov, în 5 mai, și a fost diagnosticat cu parotidită, constatându-se, totodată, că nu fusese niciodată vaccinat și era suspect de TBC. În 6 mai, copilul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, unde a stat până în 12 mai.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, medicul Rodica Silaghi, afirma că băiatul a fost transferat în această unitate medicală cu „suspiciune de oreion, pneumonie virală ușoară, sinuzită și angină acută”, fiind supravegheat pe toată durata internării pentru că se sufoca în timpul somnului.

Medicul Rodica Silaghi mai spunea că starea generală a copilului era bună la externarea din unitate și nu se impunea transferul la un alt spital pentru continuarea tratamentului.

„Pacientul a plecat acasă vindecat, cu indicația efectuării unui consult endocrinologic, a unui consult ORL și a unuia psihiatric pentru a se stabili motivul alimentației excesive a copilului, în condițiile în care acesta avea o dorință psihică de a mânca încontinuu. Mama a luat la cunoștință și a preluat copilul după ce a semnat ce trebuie să facă. (…). Copilul avea dificultăți în respirație de multă vreme, iar mama cunoștea acest lucru. I-a fost recomandat și un consult ORL. Am înțeles că a și fost refuzat acest consult. (…). Cu certitudine niciuna din afecțiunile pentru care a fost internat aici nu avea cum să conducă la deces”, susținea purtătorul de cuvânt al Spitalului de Infecțioase Brașov, precizând că băiatul avea 41 de kilograme, în condițiile în care la vârsta sa ar fi trebuit să aibă 25 de kilograme.

În acest caz, Poliția Județeană Brașov a început o anchetă după ce părinții copilului au reclamat că a fost vorba despre o culpă medicală.

Președintele Asociației Pacienților, Vasile Barbu, declara că în acest caz „este foarte clar că a fost o neglijență din partea medicului curant”.

„Aici este foarte clar că a fost o neglijență din partea medicului curant. Cred că investigațiile nu s-au făcut complet. Cred că este vorba clar de un malpraxis, că nu se poate întâmpla un astfel de eveniment, doar că pacientrul nu a fost corect investigat. A-l trimite acasă, se intâmplă frecvent acest lucru, sunt superficiale de multe ori investigațiile în spital. Cred că de data aceasta trebuie să răspundă cineva”, declara președintele Asociației Pacienților, Vasile Barbu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun