A fost finalizată achiziția companiilor Carpatina SA și Lipomin SA / Florin Rădulescu: „Potențialul pieței de apă minerală din România este în continuă creștere”

A fost finalizată achiziția companiilor Carpatina SA și Lipomin SA / Florin Rădulescu: „Potențialul pieței de apă minerală din România este în continuă creștere
Publicat: 15/01/2020, 11:24

„Potențialul pieței de apă minerală din România este în continuă creștere. Acest lucru se reflectă în diversificarea din ultimii ani a brandurilor de pe piață, a portofoliilor de ambalaje și sub-segmente ale categoriei, a preferințelor consumatorilor și a momentelor sau ocaziilor de consum. În acest context, obiectivul nostru este să dezvoltăm aceste linii noi de business și să contribuim la inovarea și dezvoltarea pieței de apă din România, prin dezvoltarea brandurilor actuale, cât și prin altele noi, care să se regăsească în viitor între primele preferințele ale consumatorilor”, a declarat Florin Rădulescu, Director General Carpatina SA și Lipomin SA.

Cele două companii produc și comercializează în România apă minerală plată și apă minerală carbogazoasă sub brandurile Carpatina și Lipova și dețin trei fabrici de producție, două în județul Arad (Băile Herculane și Lipova) și una în județul Neamț (Toșorog).

Lipomin a avut în 2018 o cifră de afaceri de 10,2 milioane de lei, în scădere cu 9% față de anul precedent, o pierdere netă de 340.000 de lei, față de o pierdere netă de 1,4 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanțe. Compania a avut un număr mediu de 26 de salariați.

Pe de altă parte, Carpatina a realizat o cifră de afaceri de 20,6 milioane de lei, în scădere cu 6,5% față de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanțe. Compania a raportat o pierdere de 2,6 milioane de lei, la jumătate față de anul anterior. Producătorul a avut un număr mediu de 50 de angajați.

Prodal 94 este o companie controlată de doi renumiți oameni de afaceri, Jabbar Kanani și Bagher Karimzadeh, conform datelor de pe platforma de analiză Confidas.

Jabbar Kanani este și proprietarul Agricover, cel mai imporant integrator în circuitul produselor și serviciilor din agricultură.

Cu o expertiză recunoscută în producția și distribuția de băuturi alcoolice, compania Prodal 94 a dezvoltat constant în ultimii ani portofoliul de produse, aducând alături de brand-urile proprii mărci consacrate la nivel internațional (whiskey, tequila, rom, gin, prosecco). Brandurile consacrate ale companiei sunt Stalinskaya Vodka, liderul pieței de votcă din Romania1 și Wembley London Dry Gin, liderul pieței locale de gin.

Înființată în 1994, compania Prodal 94 SRL este unul dintre cei mai mari jucători pe segmentul băuturilor spirtoase din România și deține un portofoliu propriu de branduri consacrate. Compania este prezentă și pe piețele internaționale produsele sale fiind exportate în peste 24 de țări din Europa, Asia, America de Nord și de Sud.

Sursă foto: Pixabay

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Anunț de ultimă oră despre punctul de pensie! Se întâmplă chiar de la 1 ianuarie....
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...