A murit actorul Boris Petroff

A murit actorul Boris Petroff
A murit actorul Boris Petroff / Sursă Foto: YouTube - Captură
Publicat: 18/11/2021, 20:03

Actorul Boris Petroff a murit joi la vârsta de 82 de ani. Artistul a jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.

UNITER l-a omagiat pe Boris Petroff într-un text publicat pe pagina web a instituției.

„Azi s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârșit, care și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu șugubăț și cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare”, scriu reprezentanții UNITER într-un text publicat pe pagina web a instituției.

Debutul ca profesionist l-a făcut în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara. A jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.

A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori.

Și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.

Rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.