A MURIT omul de afaceri Dan Adamescu

A MURIT omul de afaceri Dan Adamescu
Publicat: 24/01/2017, 08:02

„Nu mai este printre noi. De ziua Unirii s-a dus. A fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor și a procurorilor. O tortură. S-a stins din viață la faimosul spital. Toți judecătorii care au semnat sentința lui. Toți care nu s-au uitat cel puțin pe documentele de la medici. Condițiile din închisoare, toată lumea, tot sistemul, au ținut un om și l-au torturat. Pur și simplu a fost toturat în închisoare, în spital și uite că nu a mai putut să lupte. S-a dus să își facă operație la genunchi, a cerut să fie eliberat, își făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că starea lui este foarte gravă, trebuie să plece acasă, nu mai poate să stea acolo, am cerut arest la domiciliu, orice numai să trăiască”, a declarat Adriana Constantinescu, la România Tv.

Omul de afaceri Dan Adamescu era internat la un spital privat din Capitală. Familia acuza la finalul anului 2016 că nu a fost lăsată să îl vadă.

„Sora lui l-a văzut, dar nu mai pot intra rudele la el pentru că acea cameră este sterilă și nimeni nu se poate apropia în afară de medici. Sora lui a cerut o vizită pentru luni, dar asta numai în cazul în care există îmbunătățiri și îl pot transfera la alt salon”, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX nora lui Dan Adamescu.

Femeia mai spunea, pe 26 decembrie, că omul de afaceri „a venit cu nenumărare bacterii din închisoare”.

La finele lunii noiembrie, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiționată depusă de Dan Adamescu.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani și patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvență, alături de el fiind condamnați și patru magistrați la pedepse cuprinse între 3,4 ani și 12 ani și două luni. El a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.

Dan Adamescu deținea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări și Medien Holding, trustul care include ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din București.

Adamescu executa, din luna mai 2017, pedeapsa de patru ani și patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunțarea unor soluții favorabile în dosare de insolvență ale unor firme pe care le deținea. El făcuse și o cerere de liberare condiționată, care fusese însă respinsă.

Avocatul lui Adamescu susținea, la sfârșitul anului trecut. că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat, sora sa primind acceptul să stea într-o încăpere alăturată, pentru a-l putea supraveghea.

La finele lunii noiembrie, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiționată depusă de Dan Adamescu astfel că acesta ar trebui să rămână în închisoare cel puțin până pe 19 februarie 2017, când putea depune o nouă solicitare de eliberare condiționată, a stabilit instanța.

Dan Adamescu și fosta șefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, au fost trimiși în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu și spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcții de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788,9 milioane de lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraților a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714,08 milioane de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Se reține certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferii care rămân pe loc fără drept de...
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată