Abandonată într-un orfelinat, și-a găsit mama după 28 de ani

Abandonată într-un orfelinat, și-a găsit mama după 28 de ani

Poliția Brașov a fost sesizată în 3 noiembrie de o femeie în vârstă de 29 de ani, din județul Mehedinți, care i-a rugat pe polițiști să îi găsească mama, iar în cursul zilei de marți aceasta a fost găsită în județul Vrancea.

„În urma investigațiilor și verificărilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, ieri (marți – n.r.) s-a reușit găsirea în județul Vrancea a mamei, în vârstă de 51 ani, care își căuta de asemenea fiica. Polițiștii au finalizat astfel cu succes cercetările în acest caz, prin reîntregirea unei familii după 28 de ani”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar șef Liviu Naghi, miercuri, într-o conferință de presă.

Polițiștii brașoveni au început căutările pornind de la evidențele Maternității Brașov și de la centrul de plasament unde fata a crescut, iar după o lună a fost găsită mama acesteia, acum în vârstă de 51 de ani, în județul Vrancea. În 1986, un brașovean și-a abandonat fetița de doar un an la un orfelinat din oraș. Deși pe certificatul fetiței erau trecute numele ambilor părinți, în urma unui conflict conjugal, bărbatul a abandonat copilul la orfelinat, susținând că nu este al său.

Din acel moment, niciunul dintre părinți nu a mai luat vreodată legătura cu fata. Mama fetei a divorțat și a plecat cu ceilalți copii pe care îi avea în județul Vrancea, iar în prezent are încă opt copii din mai multe căsătorii.

După ce a crescut, fata a plecat din centrul de plasament din Brașov și a ajuns în județul Mehedinți, unde este căsătorită și are, la rândul său, patru copii. Atât fiica, cât și mama, care s-au revăzut marți după 28 de ani, au preferat să-și păstreze anonimatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase