ACCIDENT DE MICROBUZ. O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite, după ce autovehiculul s-a ciocnit cu o CISTERNĂ

ACCIDENT DE MICROBUZ. O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite, după ce autovehiculul s-a ciocnit cu o CISTERNĂ
Publicat: 27/08/2012, 13:00
Actualizat: 10/07/2016, 04:27

UPDATE Cinci victime ale accidentului de microbuz produs, luni, pe DN 17, la Suceava, au fost internate la Spitalul Județean, două fiind în comă, iar restul răniților, care au suferit traumatisme ușoare, sunt încă în investigații medicale, potrivit reprezentanților spitalului.

Șeful Unității Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, dr. Liviu Cârlan, până la ora transmiterii acestei știri la unitatea medicală au fost internați cinci dintre răniți – patru în secția de terapie intensivă și unul în secția chirurgie.

Restul pacienților, care au suferit traumatisme ușoare, fără probleme deosebite, sunt în curs de investigare, urmând să se decidă dacă necesită sau nu spitalizarea.

Două persoane sunt în comă, a menționat Cârlan.

Sursa citată a mai spus că pentru preluarea victimelor accidentului la UPU au fost mobilizați și medici care nu erau de serviciu, inclusiv de la secțiile de chirurgie și terapie intensivă, precum și șefii de secții.

„Am reușit să facem față cu succes”, a spus Cârlan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, potrivit informațiilor pe care le deține, în urma accidentului de microbuz o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite, fiind duse la Spitalul Judean de Urgență.

El a precizat că la fața locului au ajuns șase ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță, care au transportat la Spitalul Județean de Urgență 13 victime, iar o alta, cu leziuni minore, a ajuns la spital cu un autoturism, după ce, în prealabil, starea de sănătate fusese evaluată de medicii de la ambulanță.

Persoana care a murit este un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani, iar cele două persoane aflate în comă au 20, respectiv 30 de ani, suferind traumatisme cranio-cerebrale grave. De asemenea, o femeie în vârstă de 62 de ani a suferit o contuzie dorso-lombară, iar o alta, în vârstă de 60 de ani, are un traumatism toraco-abdominal și contuzie la coloana cervicală, în timp ce o femeie în vârstă de 70 de ani a fost diagnosticată de echipajul ambulanței cu contuzie toracică.

Potrivit sursei citate, un tânăr, în vârstă de 19 ani, a suferit un traumatism cranio-facial, iar șapte pasageri cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani au fost diagnosticați cu policontuzii cu leziuni minore.


O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite, după ce un microbuz cu pasageri s-a ciocnit cu un autotren, luni dimineață, pe DN 17, în județul Suceava, afirmă reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la fața locului fiind trimise nouă ambulanțe.

Potrivit șefului ISU Suceava, Ion Burlui, accidentul s-a produs pe DN 17, în zona localității Stroiești, la kilometrul 240, unde un microbuz plin cu pasageri s-a ciocnit cu un autotren cisternă.

În urma impactului, 16 persoane au fost rănite, iar o alta a murit, toate fiind din microbuz.

La fața locului au fost trimise nouă ambulanțe de la Serviciul Județean Suceava, SMURD și Gura Humorului, care transportă victimele la Spitalul Județean.

Coordonatorul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, Liviu Cârlan, a precizat că până la ora transmiterii acestei știri la unitatea medicală fuseseră aduse nouă victime, urmând să ajungă și restul.

El a spus că patru dintre acestea sunt în stare gravă, una dintre ele fiind dusă deja în sala de operație.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, Ionuț Epureanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că microbuzul circula dinspre Gura Humorului spre Suceava, iar cisterna venea din sens opus.

Potrivit reprezentantului Poliției, într-o curbă periculoasă, în condiții de șosea umedă, cisterna a lovit cu partea laterală microbuzul.

Șoferul cisternei a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ, în timp ce șoferului microbuzului îi vor fi recoltate probe biologice la spital, unde a fost dus întrucât este rănit.

În urma accidentului, traficul pe DN 17 – care face legătura între Suceava și Gura Humorului – a fost deviat, cozile de mașini întinzându-se pe o distanță de câțiva kilometri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii....
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
Veșnic tânără! Are 74 de ani, dar arată fabulos. Mulți nu îi dau vârsta: ce...
Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Patrizia, Bianca şi...
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
LEGĂTURA cu VENUS, PIERDUTĂ! De ce este aceasta importantă?
Dezvăluire BOMBĂ despre Traian Băsescu. Ce a făcut fostul președinte al României
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Cine este tânăra de 19 ani care a murit subit după ce a născut un...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Țesutul cerebral înghețat a fost „readus la viață” printr-o nouă metodă
×