ACCIDENT GRAV DE TRAMVAI LA LUJERULUI. Trei tramvaie s-au ciocnit în pasaj – BREAKING NEWS

ACCIDENT GRAV DE TRAMVAI LA LUJERULUI. Trei tramvaie s-au ciocnit în pasaj - BREAKING NEWS
Publicat: 10/05/2012, 21:03
Actualizat: 10/05/2012, 21:03

UPDATE 17.00 Cei trei vatmani implicați în accidentul de tramvai din pasajul bucureștean Lujerului se află la sediul Brigăzii Rutiere și urmează să fie audiați, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvant al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău.

Din primele cercetări, accidentul în care au fost implicate trei tramvaie a fost provocat de vatmanul care conducea al treilea vehicul, aflat în spatele celorlalte două, conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

UPDATE 15.50 RATB a anunțat că va oferi despăgubiri persoanelor implicate în accident, însă nu a precizat în ce constau acestea. Tramvaiele RATB sunt asigurate la societatea ASTRA, pentru accidentele din prima jumătate a anului 2012, valoarea poliței fiind de aproape un milion de lei.

UPDATE 14.37 RATB menționează că cele trei tramvaie implicate în accident corespund din punct de vedere tehnic și al siguranței circulației, având efectuate, la zi, toate reviziile tehnice specifice.

Conducătorii tramvaielor respective au o vechime în RATB cuprinsă între 13 și 20 de ani, iar în această perioadă nu au înregistrat evenimente majore, ci numai accidente ușoare, mai spun reprezentanții RATB, într-un comunicat de presă.

UPDATE 14.23 Circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost reluată, în jurul orei 14.00, pe ambele sensuri, după aproape șapte ore de la producerea accidentului din Pasajul Lujerului, în care au fost implicate trei tramvaie și peste 70 de persoane au fost rănite.

Regia Autonomă de Transport București a anunțat că circulatia tramvaielor de pe linia 41 a fost deblocată la ora 13.15. Tramvaiele liniei 41 circulă atât pe sensul spre Ghencea, cât și spre Piața Presei.

UPDATE 14.10 Unul dintre cele trei tramvaie implicate în accidentul din Pasajul Lujerului avea stație de comunicație, dar nu o putea folosi întrucât în pasaj nu este semnal, a declarat un vatman care s-a oprit la intrarea în pasaj după ce s-a produs accidentul. Vatmanul a precizat că doar al doilea tramvai, care a reușit să oprească la timp când a văzut celălalt tramvai oprit pe linie, are stație de comunicație.

„Tramvaiele noi au sisteme de comunicații, dar acolo în pasaj nu au semnal. Al doilea tramvai avea stație, însă primul și al treilea nu aveau”, a spus vatmanul.

UPDATE 13.30 Vatmanul primului tramvai susține că vehiculul a avut o defecțiune tehnică, iar al doilea tramvai a reușit să oprească în condiții de siguranță, în spatele primului. A fost însă izbit de al treilea tramvai, a explicat Daniel Piștea, de la Serviciul Accidente al Brigăzii de Poliție Rutieră București. În urma accidentului, la spitale au ajuns peste 60 de victime, aproape toate cu răni superficiale.

UPDATE 13.16 Primarul Sorin Oprescu a cerut, joi, ca o comisie de anchetă formată din reprezentanți ai municipalități și ai RATB să verifice dacă au fost respectate normele de reparații și întreținere a tramvaielor implicate în accidentul din Pasajul Lujerului și regulamentul de instruire periodică a vatmanilor.

UPDATE 12.15 La Spitalul Universitar au ajuns 34 de victime ale accidentului de tramvai, însă o parte dintre ei a plecat deja la domiciliu.

„Nici un pacient nu este în stare gravă, sunt contuzii minore”, a declarat doctorul Leo Grecescu. Nu a avut loc nici o intervenție chirurgicală.

Cele mai grav rănite persoane sunt o femeie de 53 de ani cu fractură de gleznă și un bărbat de 28 de ani cu traumatism facial.

Spitalul Universitar a înființat o linie telefonică de urgență, la care rudele celor implicați în accident pot suna să afle starea pacienților: 021 601.26.37.

UPDATE 11.00 Patru dintre cei 24 de răniți care au ajuns la Spitalul Floreasca în urma accidentului din Pasajul Lujerului au rămas până în prezent internați, doi fiind în clinica de ortopedie și ceilalți doi la secțiile de chirurgie plastică și neurochirurgie, a declarat, joi, medicul Bogdan Oprița.

UPDATE 10.35 Vatmanii implicați în accidentul din Pasajul Lujerului din Capitală au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero, însă, conform procedurii, sunt duși la spital pentru recoltare de probe în vederea stabilirii alcoolemiei.

UPDATE 10.30 Unii pasageri spun că vatmanul celui de-al treilea tramvai avea viteză mare la intrarea în Pasajul Lujerului, astfel că, deși a frânat, impactul a fost puternic și aproape toți călătorii au căzut.

UPDATE 10.12 Un număr de 37 de persoane rănite în urma accidentului din Pasajul Lujerului au fost duse la spital de echipaje SMURD, iar alte 15 au mers singure la unitățile sanitare, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița.

UPDATE 9.39 Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport București, Brândușa Raeceanu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că pentru preluarea pasagerilor care circulă pe linia 41 s-a dispus înființarea unei linii speciale de autobuze.

UPDATE 9.14 În acest moment, la locul accidentului nu se mai află niciun rănit. 37 de persoane rănite au fost transportate la spital, alți pasageri s-au dus singuri la unitățile spitalicești. Autoritățile fac investigații.

PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

UPDATE 9.03 La intrarea în pasaj, există un indicator de limitare a vitezei la 30 de km/h, pe care se pare că niciunul dintre vatmanii tramvaielor implicate în accident nu l-a respectat.

UPDATE 9.03 Accidentul din Pasajul Lujerului în care au fost implicate patru tramvaie s-a petrecut în condițiile în care unul dintre ele s-a defectat și a rămas blocat pe șine, iar celelalte trei care îl urmau se aflau la distanțe mici, impactul neputând fi evitat, deși vatmanii au frânat, potrivit RATB.

UPDATE 9.00 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Leo Grecescu, a declarat că 20 de persoane au fost aduse la spital până în acest moment, dintre care trei în stare gravă. Alte 11 persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca.

UPDATE 8.54 Trei victime, printre care vatmanul celui de-al doilea tramvai, sunt în stare gravă, având multiple traumatisme craniene. Toate victimele au fost transportate la spital, cu prioritate cele rănite grav. AFLĂ AICI MAI MULTE DETALII DESPRE VICTIME.

UPDATE 8.52 Coordonatorul SMURD, Bogdan Oprița, a făcut o primă evaluare a victimelor. El spune că 25 de persoane au fost rănite în urma accidentului de tramvai, dintre care 15 au fost transportate deja la spital.


ȘTIRE INIȚIALĂ 8.02 Cel puțin 52 de persoane au fost rănite, joi, în urma unui accident în care au fost implicate patru tramvaie, produs în Pasajul Lujerului din Capitală, mai multe ambulanțe fiind la fața locului pentru a transporta victimele la spitale, potrivit reprezentanților Poliției Rutiere și ISU.

Accidentul s-a produs după ce un prim tramvai s-a defectat în pasaj, iar un altul care circula în spate nu a putut frâna la timp și s-a produs impactul, ulterior fiind implicate alte două tramvaie care circulau în spate, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Accidentul a avut loc în Pasajul Lujerului, pe sensul spre Piața Presei Libere, iar traficul este blocat la ora transmiterii acestei știri.

În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, iar cel puțuin 26 au fost rănite, multe dintre ele suferind leziuni la cap. Mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului și au preluat o parte dintre răniți, în timp ce mulți călători care au suferit răni ușoare sau atacuri de panică sunt pe trotuar și așteaptă să primească ajutor de la echipele medicale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Daniel Vasile, a declarat că 14 echipeje ale ISU sunt la fața locului și s-a cerut suplimentarea acestora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Iahnie de fasole de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Agapia
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi