Accident rutier cu cinci morți la Cluj

Accident rutier cu cinci morți la Cluj
Publicat: 08/03/2013, 13:13
Actualizat: 26/03/2019, 18:42

Cinci persoane au murit, vineri, în urma unui accident care a avut loc pe DN 1 (E 60), în județul Cluj, după ce un autoturism a intrat pe contrasens, unde a fost lovit frontal de un autotren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit polițiștilor, accidentul a avut loc între localitățile Dumbrava și Căpuș, unde un autoturism a fost lovit frontal de un autotren. În urma impactului, cinci persoane și-au pierdut viața. La fața locului se află două autospeciale de pompieri și două echipaje SMURD.

Șeful Poliției Rutiere Huedin, Gheorghe Călătan, a declarat că din primele cercetări reiese că accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic. El a spus că autoturismul, care se îndrepta din direcția Cluj-Napoca spre Huedin, a derapat într-o curbă, a intrat pe contrasens, unde a fost lovit de un autotren.

Călătan a afirmat că cele cinci persoane care au murit se aflau în autoturism, fiind vorba despre două femei și de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani.

Potrivit sursei citate, șoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, reieșind că nu consumase alcool. Acesta venea din Germania și transporta argilă la Turda.

Șoferul TIR-ului, Torok Balint, a spus că a văzut o mașină care venea cu viteză pe contrasens, a încercat să oprească, dar nu a putut evita impactul, chiar dacă nu avea viteză.

Mihaela Tanasie, medic la Serviciul Județean de Ambulanță Cluj, a declarat că persoanele implicate în accident au murit pe loc, nemaiavând loc manevre de resuscitare.

Ea a afirmat că două dintre victime au fost proiectate, în urma impactului, la peste 20 de metri de mașină, peste parapet.

La ora transmiterii acestei știri, circulația este blocată pe un sens în zona producerii accidentului.