Accidentul ambasadorului Cristian Istrate. Fiul diplomatului a murit la spital

Accidentul ambasadorului Cristian Istrate. Fiul diplomatului a murit la spital
Publicat: 14/07/2013, 19:33
Actualizat: 26/03/2019, 11:23

Fiul cel mare al șefului Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, Cristian Istrate, rănit grav în accidentul produs, duminică, pe DN 1, în județul Sibiu, după ce mașina condusă de tatăl său a fost lovită de alt autoturism, a murit la Spitalul Județean Sibiu.

Șeful Unității Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Sibiu, medicul Constantin Roșca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacientul de 23 de ani adus în stare gravă la spital în urma accidentului produs pe DN 1 – fiul cel mare al șefului Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, Cristian Istrate, – a decedat.

Potrivit medicului, tânărul a suferit un traumatism cranian, toracic și abdominal sever, cu fractură costală multiplă, cu ruptură de splină, „având sânge mult în cavitatea abdominală”.

Imediat după internare, tânărul a fost dus în sala de operații, pentru a se interveni în cazul rupturii de splină, el decedând însă după câteva ore.

Constantin Roșca a precizat că diplomatul român a suferit, la rândul său, o ruptură de splină, motiv pentru care medicii au decis ca și acesta să fie supus unei intervenții chirurgicale. De asemenea, Cristian Istrate are mai multe coste rupte.

Șeful UPU a mai declarat că soția diplomatului are un traumatism toracic minor, fără fractură, aceasta aflându-se sub supraveghere.

Reprezetanții Spitalului de Pediatrie Sibiu, unde a fost internat fiul cel mic al ambasadorului, în vârstă de 14 ani, au precizat că pacientul este în investigații, fiind suspus unui examen cu computerul tomograf, pentru stabilirea diagnosticului.

Șeful Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminică, într-un accident produs pe DN 1, în județul Sibiu, după ce mașina în care se afla, alături de soție și cei doi copii, a fost lovită de alt autoturism.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, accidentul a avut loc pe DN 1, în zona localității sibiene Avrig.

„O femeie care conducea o mașină înmatriculată în Bistrița a intrat în depășirea neregulamentară a unui TIR, moment în care din față venea un autoturism care circula regulamentar. Cele două mașini s-au ciocnit, cinci persoane fiind rănite”, declara Luciana Balteș.

Surse din cadrul anchetei declarau corespondentului MEDIAFAX că în accident a fost implicat șeful Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, Cristian Istrate.

Ambasadorul, soția lui și cei doi copii se aflau într-o mașină înmatriculată în Austria, acesta fiind autoturismul lovit de mașina condusă de femeia care a intrat în depășire.

Cristian Istrate, soția și fiul său de 23 de ani au fost transportați la Spitalul Județean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraș.

La Spitalul Județean Sibiu a ajuns și șoferița care a provocat accidentul.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu afirmau că tânărul de 23 de ani a suferit multiple leziuni, traumatisme și contuzii, starea sa fiind foarte gravă.

Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca șef al Misiunii permanente a României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, a fost semnat de președintele Traian Băsescu în luna martie, după ce acesta a fost avizat în octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcție.

Istrate a fost ambasador al României în Norvegia în perioada 2006-2011.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Viața la bloc. Ce sancțiuni riști dacă ai musafiri gălăgioși de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale