Acest individ își va petrece probabil restul vieții în închisoare

Acest individ își va petrece probabil restul vieții în închisoare
Publicat: 27/07/2014, 10:38
Actualizat: 22/06/2018, 21:55

Surse din rândul anchetatorilor spun că tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost eliberat condiționat din penitenciarul de la Galați în 14 iulie, el fiind condamnat la trei ani de închisoare pentru o tâlhărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, există informații că tânărul a fost consumator de droguri și a fost tratat în trecut pentru afecțiuni psihice.

Anchetatorii mai spun că la acest moment nu se cunoaște cu exactitate mobilul crimelor, dar sunt luate în calcul mai multe variante. Tânărul ar fi mers acasă, unde locuia și bunica lui, și i-ar fi cerut acesteia bani, știind că bătrâna primise pensia.

„Deocamdată nu știm cum s-au petrecut faptele. Știm că între suspect, mama și bunica sa exista o stare tensionată, cu multe certuri. Se poate ca acesta să-i fi cerut bunicii bani, știind că primise pensia. Femeia nu a vrut să-i dea și așa a pornit totul. Primele indicii arată că bunica ar fi fost prima omorâtă, cu o lovitură în zona inimii, iar ultimul vărul suspectului. Cu acesta s-a luptat mai mult, date fiind rănile de pe corp. (…) Suspectul locuia la adresa respectivă cu mama și bunica sa. Cealaltă femeie omorâtă era soră cu mama suspectului, iar tânărul era un verișor”, au declarat sursele citate, care au precizat că în casă a fost găsită o sumă de bani, care ar putea proveni din pensia femeii.

Anchetatorii mai afirmă că tânărul, Ștefan Alexandru Stoica, a avut o copilărie grea, cu bătăi repetate, iar crimele comise par a fi urmare a acestor tensiuni acumulate.

„Trupurile victimelor au multiple urme de lovituri, erau practic hăcuite. Urmează ca necropsia să stabilească numărul exact de lovituri primite de fiecare victimă. Acest aspect indică un dezechilibru al autorului. (…) Se pare că mama acestuia și poate și bunica îl băteau în copilărie, chiar în fața amicilor și colegilor de școală, și de aici s-a acumulat frustrare. El a fost un tânăr izolat și singuratic, care căuta să iște scandal, iar în timp a devenit foarte violent”, mai spun anchetatorii.

Ștefan Alexandru Stoica a dispărut după comiterea crimelor, fiind prins de polițiști joi dimineață, după aproximativ 12 ore de căutări. El a fost găsit în comuna Cumpăna, pe o bancă, în fața casei în care locuiește un fost coleg al acestuia din penitenciar.

Până în prezent, el nu și-a recunoscut faptele.

„Suspectul și-a petrecut noaptea la un fost coleg de pușcărie, care nu știa despre faptele acestuia. A mers seara la acesta, au consumat băuturi alcoolice și apoi s-a culcat liniștit. Dimineață, când a fost găsit de polițiști, ieșise pe o bancă, în fața porții. Nu și-a recunoscut faptele. Mai mult, întreba ce avem cu el, de ce îl luăm la audieri”, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.

Crimele au fost comise miercuri seară, într-o locuință situată în cartierului Km. 5 din Constanța, victimele fiind descoperite de o rudă care a anunțat apoi Poliția.

Victimele erau pline de sânge și se aflau pe o canapea, iar lângă acestea au fost găsite un cuțit de bucătărie și un ciocan, cel mai probabil armele crimei.

Oamenii legii au identificat victimele ca fiiind o bătrână de 81 de ani, proprietara casei, fiica acesteia, de 57 de ani, și un nepot al celor două, în vârstă de 19 ani. Inițial, s-a crezut că este vorba despre un dublu asasinat comis de tânărul de 19 ani, care apoi s-a sinucis. Ulterior, după mai multe ore de cercetări, polițiștii au stabilit că asasinul ar fi un alt nepot al femeilor, Ștefan Alexandru Stoica.

Bărbatul a fost căutat de polițiști toată noaptea, fiind blocate ieșirile din municipiu.

În urma faptelor sale,Ștefan Alexandru Stoica ar putea fi condamnat la moarte. În România, la 30 iunie, 153 de persoane se aflau în detenție pe viață în Penitenciarele din România.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...