ACHITARE DEFINITIVĂ pentru Laura Vicol. Mă voi îndrepta împotriva statului român, DNA-ului și Baroului

ACHITARE DEFINITIVĂ pentru Laura Vicol. Mă voi îndrepta împotriva statului român, DNA-ului și Baroului
Publicat: 16/10/2018, 09:45
Actualizat: 29/10/2018, 20:32

„Este bine că a apărut legea magistraților pe care trebuie s-o aprofundez, să văd în ce constă răspunderea magistratului care a comis un abuz, pentru că până la urmă ceea ce mi s-a întâmplat mie a fost un grav abuz. Procuroarea care m-a instrumentat, procuroarea Monica Constantinescu, care de altfel a și ieșit la pensie la o lună de zile după ce a trimis rechizitoriul în instanță (…) m-a și anunțat că o să-mi facă un cadou foarte frumos de ziua mea și în momentul în care mă duceam cu alți clienți la ea, mă întreba cum să-mi spună, avocată sau inculpată, deci bătaia de joc pe care eu am suferit-o timp de trei ani de zile nu trebuie să rămână așa”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Laura Vicol.

Avocata a declarat că familia ei a suferit foarte mult pe timpul acestui proces și că nu va lăsa abuzurile procurorilor DNA nesancționate.

„Mă voi îndrepta împotriva statului român, deși, sinceră să fiu, nu-i normal ca mama mea să plătească din buzunarul ei pentru ce mi s-a întâmplat mie. Mă voi îndrepta împotriva DNA-ului și mai ales mă voi îndrepta împotriva Baroului București, care m-au condamnat fără să mă judece, care nu m-au chemat nici măcar o singură dată. M-au condamnat fără să mă judece, m-au considerat din start vinovată, fără să cerceteze absolut nimic. Patima și ura cu care au vorbit în sala de judecată când au solicitat să se admită apelul DNA-ului, DNA care a solicitat pedeapsa cu încarcerare pentru mine”, a mai spus Vicol.

În primă instanță, și magistrații Curții de Apel București au achitat-o pe Laura Vicol. Procurorii DNA susțineau, în aprilie 2016, în rechizitoriul prin care Laura Vicol a fost trimisă în judecată, că aceasta, deși cunoștea că Niculae Learciu nu deține calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, punându-i la dispoziție împuterniciri avocațiale care atestau calitatea sa și care i-au permis să îndeplinească unele sarcini și activități specifice acestei profesii, și anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA. Mai exact, arătau anchetatorii, în martie 2015, Laura Voicu, în calitate de avocat al Georgiei Ioana Deaconu, care era arestată, cunoscând faptul că Learciu Niculae nu deține calitatea de avocat, fiind înscris în așa numitul „Barou constituțional”, l-a desemnat să participe la activități de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul DNA în dosarul femeii, precum și, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA. „În acest mod, prin faptul că l-a trimis la sediul Direcției Naționale Anticorupție pe Learciu Niculae, pentru a acorda asistență juridică unei inculpate aflate în stare de arest preventiv, a cărei apărare este obligatorie potrivit legii, Vicol Laura-Cătălina a provocat, în mod conștient, o stare de pericol pentru înfăptuirea justiției”, susțineau la acea vreme procurorii anticorupție.

În 2015, Laura Vicol a fost reținută pentru 24 de ore. Ea a fost, pentru o perioadă, apărătorul fostei șefe DIICOT, Alina Bica.

foto: Facebook / Laura Vicol

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase