ACL a depus mai multe plângeri la Poliție și la Parchet, acuzând turism electoral

ACL a depus mai multe plângeri la Poliție și la Parchet, acuzând turism electoral
Publicat: 16/11/2014, 16:00

Președintele PNL Buzău, George Scutaru, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că ACL a depus plângere penală împotriva primarului comunei Calvini, Nicolae Curelea, care, împreună cu viceprimarul, ar transporta persoane la vot cu mașina primăriei.

„Nu mai au nicio jenă. Au ajuns să ne amenințe omul din secția de votare”, a spus George Scutaru.

De asemenea, ACL a depus plângeri penale pentru turism electoral în localitățile Mărăcineni, Pârscov, Viperești, Pănătău, Râmnicu Sărat, Mărgăritești, Tisău, Beceni, Pogoanele, Padina, Berca, Rușețu, Gherăseni, Cilibia, Breaza și Merei.

„PSD a început ziua cu încălcări masive ale legii în ce privește modalitatea de desfășurare a alegerilor. Acuzăm turismul electoral masiv și modul în care influențează oamenii când îi duc la vot. Legea nu interzice ca cetățenii să fie aduși la vot, dar când primarul îi întâmpină și le indică în mod clar să voteze cu Ponta e încălcare a legii”, a spus Scutaru.

El a precizat că în județul Buzău sunt „peste 120 de autovehicule cu care se practică turismul electoral, iar oamenii sunt influențați cum să voteze”.

„La Mărăcineni sunt două mașini, la Pănătău două, la Râmnicu Sărat cinci autovehicule, la Tisău cinci, la Pogoanele peste 20 de mașini care duc oamenii la vot, la Mărgăritești un microbuz care are licență de la Consiliul Județean transportă la fiecare 45 de minute oamenii la urne. Vin sesizări de la oamenii noștri conform cărora turismul electoral se practică în tot județul”, a declarat George Scutaru.

El a mai spus că s-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva președintelui unei secții de votare din localitatea C.A. Rosetti, după ce acesta ar fi dispus trimiterea în localitate a urnei mobile, deși exista o reclamație în acest sens, iar BEJ analiza situația și urma să dea un verdict.

La rândul său, deputatul PDL Cezar Preda a declarat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Buzău, că în localitatea buzoiană Viperești, la scrutinul din 2 noiembrie, nu a existat nicio solicitare pentru urna mobilă, iar acum s-au înregistrat 138 de cereri, ceea ce este suspect.

„Alături de Poliție și de BEJ se alătură entuziast la fraudarea alegerilor și corpul medical care eliberează documente medicale fără a respecta condițiile de folosire a urnei mobile, pe ce înseamnă specificitatea bolii respective. Avem lista tuturor persoanelor care au solicitat urna mobila, îi vom monitoriza pentru a vedea dacă ei există și suferă de o boală care îi ține la pat. Am văzut că medicii dau vina pe asistenți care le folosesc parafele și la dispoziția primarilor execută ordinele”, a spus Cezar Preda.

De asemenea, Preda a dat ca exemplu și localitatea Zărnești unde la primul tur de scrutin au fost 21 de cereri pentru urna mobilă, iar acum se înregistrează 121 de solicitări.

„În două săptămâni au paralizat 100 de oameni la Zărnești. Cum vă explicați? Le atrag atenția celor implicați în fraudarea alegerilor că îi va căuta acasă, vor fi duși la București în pijamale, nu e vina PDL că ei fură în ziua alegerilor. La Buzău sunt peste 1.200 de cereri de urnă mobilă în plus față de primul tur, cum au devenit netransportabili atâția oameni în 2 săptămâni?”, a mai spus Cezar Preda.

El a adăugat că suspect este și numărul foarte mare al persoanelor care au votat la Buzău pe listele suplimentare, dând exemplul unor localități care nu sunt puncte turstice și unde numărul votanților pe liste suplimentare este ridicat.

„Toate listele sunt procesate și se va vedea unde s-a votat de două ori, se va vedea în sistem, nu pot fi trecute cu vederea. Oricine va vota de două ori va suporta rigorile legii. De asemenea, îi acuz de fraudarea alegerilor pe președinții care refuză să dea listele suplimentare. De ce să nu le dai, decât dacă acoperi votul ilegal. Faptul că refuză să prezinte listele suplimentare e dovada clară că se încearcă fraudarea alegerilor”, a spus Preda.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?