Acuzat de VIOL, șeful IPJ Olt, audiat de Comisia de Disciplină a Ministerului Afacerilor Interne

Acuzat de VIOL, șeful IPJ Olt, audiat de Comisia de Disciplină a Ministerului Afacerilor Interne
Șeful IPJ Olt a fost chemat la București pentru a fi audiat, marți, de ofițerii Comisiei de Disciplină a Ministerului Afacerilor Interne, în timp ce mai mulți subalterni ai acestuia au fost interogați luni, de specialiștii Direcției de Control Intern a IGPR, informează surse din MAI.
Publicat: 07/01/2013, 18:19
Actualizat: 31/07/2014, 15:47

Șeful IPJ Olt a fost chemat la București pentru a fi audiat, marți, de ofițerii Comisiei de Disciplină a Ministerului Afacerilor Interne, în timp ce mai mulți subalterni ai acestuia au fost interogați luni, de specialiștii Direcției de Control Intern a IGPR, informează surse din MAI.

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt, Ion Voicu, va fi audiat marți, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul anchetei disciplinare demarate pe numele său în urma controlului dispus în toamna lui 2012, la instituția condusă de acesta, de către fostul ministru de Interne Mircea Dușa.

Atunci, IPJ Olt a făcut obiectul unui control în urma denunțului formulat de un polițist, care a semnalat mai multe nereguli.

În urma verificărilor, reprezentanții MAI au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova în legătură cu împrejurările în care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

După ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofițerului, ministrul a cerut Corpului de Control să extindă verificările și la nivelul IPJ Olt, iar în urma acestui control, șeful instituției, cei doi adjuncți ai acestuia și alți opt ofițeri cu funcții de conducere au ajuns să fie cercetați prealabil pentru managament defectuos și lipsă de reacție în ce privește criminalitatea stradală.

Potrivit surselor citate, la data de 3 ianuarie, în prima zi lucrătoare a anului 2013, șeful IPJ Olt a fost chemat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Audierea lui Ion Voicu a fost programată pentru ziua de marți, când este din nou așteptat de ofițerii Comisiei de Disciplină. Cu această ocazie, Voicu are ocazia să prezinte și eventuale probe prin care să-și dovedească nevinovăția.

Dacă Ion Voicu a fost citat pentru ziua de marți, mai mulți subalterni ai acestuia au fost audiați luni, de structurile de control ale Poliției Române.

Conform anchetatorilor, o parte dintre ofițeri au fost chemați în Capitală, la sediul Inspectoratului General al Poliției, în timp ce alții au rămas să răspundă la întrebări la sediul IPJ Olt, unde au fost trimiși, de la București, opt ofițeri ai Direcției de Control Intern.

La sfârșitul anului trecut, IPJ Olt s-a aflat din nou în centrul atenție ca urmare a unui alt scandal declanșat după ce polițista Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen pe fostul ei șef, ofițer în cadrul Poliției Balș, pe motiv că acesta ar fi violat-o cu șase luni înainte.

În acest context, atât conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cât și cea a Poliției Române au decis să finalizeze cât mai repede cercetările în cazul neregulilor semnalate de Corpul de Control.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, anunța recent că a vrut să schimbe conducerea IPJ Olt, dar nu i-a permis legea care reglementează Statutul polițistului.

„Am vrut să schimb conducerea IPJ Olt, însă Statutul polițistului nu mi-a permis. Nu se poate așa ceva! Nu este corect! Acolo este o anchetă în curs, iar subalternii celor vizați sunt puși în situația să răspundă la întrebări legate de șefii în exercițiu. Era normal ca, pe perioada cercetărilor, acești șefi să fie ținuți deoparte. Legea nu ne permite însă acest lucru, iar noi nu putem să facem abuzuri”, a spus Radu Stroe.

De asemenea, în ceea ce privește ancheta penală declanșată, pentru tentativă de omor, pe numele polițistei Melania Renghea și pentru viol și șantaj în ce-l privește pe comisarul Gheorghe Barbu, din cadrul Secției de Poliție Balș, patru ofițeri specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale au fost delegați pentru a acorda sprijin procurorului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce planuri are Alexandru Ciucu cu fiicele lui de Paște, după despărțirea de Alina Sorescu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?