ACUZAȚII GRAVE în Italia. Primarii DEZVĂLUIE numărul total al morților: Este mult mai MARE

Redactor:
Gândul
ACUZAȚII GRAVE în Italia. Primarii DEZVĂLUIE numărul total al morților: Este mult mai MARE
Sursă FOTO: Sky News - caracter ilustrativ

Aproape o mie de morți au fost înregistrați în provincia Bergamo, dar primarii localităților susțin că sunt mai multe decese. Un ziar local din Bergamo a stat de vorbă cu primarii localităților afectate și a făcut o comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Alzano, Nembri, Dalmine, Stezzano, Bassa, în aproape toate localitățile în care s-au înregistrat cazuri de covid-19 și decese, primarii susțin că în realitate bilanțul este mai grav.

Le tremură vocea primarilor din Bergamo când pronunță bilanțul ultimelor 30 de zile. Bilanțul comunicat de Protecția Civilă parcă nici nu contează în comparație cu dimensiunea dramei de la fața locului: în urmă cu o săptămână, într-o singură zi, 226 de oameni au murit în provincia Bergamo. Numere parțiale, pentru că în afara calculelor oficiale, situația este mult mai dramatică. Toți primarii susțin că fără o testare amplă, bilanțul nici nu contează, scrie Digi24.ro.

Primarul din Bergamo, Giorgio Gori, a semnalat asta într-un interviu acordat presei locale: „Cu toții știm că bătrânii care au murit în azilele de bătrâni sau acasă, sunt persoane care nu au fost testate”. În oraș, într-o singură zi au fost înregistrate 48 de decese, iar în ultimele trei săptămâni au murit circa 600.

„Am lansat un mesaj pentru a reprezenta mai realistic problema gravă pe care o înfruntăm. Datele sunt doar vârful iceberg-ului. Este la fel și în cazul infectaților, vindecaților și deceselor. Prea multe decese nu sunt incluse în raport pentru că oamenii mor acasă.”

Alzano Lombardo și Nembro, inima provinciei Bergamo, plătesc un tribut imens. La Alzano au murit 62 de persoane de pe 23 februarie până astăzi. În urmă cu un an se înregistrau 9 decese.

„Sunt mai puține decese acum, mai ales în comparație cu perioada 10 – 13 martie. De la începutul lunii aici am avut între 110 și 120 de morți. În aceeași perioadă a anului trecut am avut 14”, spune și primarul din Nembro, Claudio Cancelli.

În fiecare zi, raportul de Covid-19 trimis către prefectură se contrazice cu percepția directă a primarilor.

Sigur, în cazul nostru documentele oficiale spun că 9 mersoane au murit de coronavirus, dar de la începutul lunii la primărie au fost înregistrate în jur de 60 de decese. În absența testului medicii scriu „pneumonie interstițială”, dar simptomele sunt clare. Deci datele nu sunt reale”, explică primarul din Seriate, Cristian Vezzoli.

Același bilanț trist îl au și alte localităti. La Treviglio, de la începutul lunii au murit 36 de persoane. La Caravaggio au murit 50, când media anilor precedenți era de 6 decese. Doar 2 „oficiale” pentru Covid-19.

La Dalmine au fost 70 de decese, dintre care doar 2 cauzate de coronavirus. În urmă cu un an erau 18.

„Un dezastru, nici măcar în cazul infectaților nu avem idee, pentru că în fiecare zi oscilează și nu înțelegem”, comentează primarul Francesco Bramani.

„Pierdem o generație care a făcut istoria țării noastre, aici în martie au fost 40 de decese, aproape toți cu simptome Covid-19. Anul trecut au fost 10. Este un fenomen mai extis, include și persoane de 50 sau 60 de ani”, este amara constatare a unui alt primar, Simone Tangorra, primul cetățean din Stezzano.

„În Valle Brembana, la San Giovanni Bianco, 30 morți în ultimele două săptămâni, dintre care doar 4 din cauza Covid-19. La San Pellegrino 23. La Selvino 20.
Tot atâtea decese am avut în ultimul an și jumatate. Sper ca această creștere să încetinească.”, explică primarul Diego Bertocchi.

 

Inchide