Acuzații grave: PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari

Acuzații grave: PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari
Publicat: 27/08/2019, 20:43

Deputatul liberal Florin Roman spune că prin amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari, iar peste 20.000 de infractori, eliberați timpuriu, pot „zburda liber pe stradă”.

„PSD a decis să refuze abrogarea recursului compensatoriu solicitat de PNL, în această sesiune extraordinară, respingând prin vot în Comisia juridică propunerea noastră. La un singur vot diferență, PSD a impus amânarea dezbaterii parlamentare, pentru a-i scăpa pe corupții lor. Prin această decizie, PSD ține ușa deschisă violatorilor, tâlharilor și criminalilor care profită de orice zi pentru a beneficia de cele 6 zile bonus pentru eliberare condiționată, făcute cadou de PSD. Decizia PSD de a nu renunța la recursul compensatoriu înseamnă că peste 20.000 de infractori, eliberați timpuriu, pot zburda liber pe stradă”, spune Roman.

Deputatul PNL atrage atenția că în lipsa abrogării recursului compensatoriu pot fi eliberați zilnic și alți deținuți periculoși. Dintre infractorii eliberați, aproape 1.300 au fost din nou arestați, spune deputatul, adăugând că după reglementările legale din acest moment pedeapsa pentru crimele din Caracal ar fi foarte mică.

„Amânarea abrogării înseamnă că noi deținuți periculoși se pot elibera zilnic și pot produce noi drame, tâlharii ca cea de la Alba Iulia sau crima de la Mediaș. Aproape 1.300 de deținuți din cei eliberați au fost rearestați. În condițiile actuale, criminalul de la Caracal, Gheorghe Dincă, nu face mai mult de 8 ani de închisoare”, mai spune paramentarul.

Deputatul cere discutarea de urgență a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu propus de PNL și le amintește guvernanților de celelalte măsuri legislative propuse de partid în cazul infracțiunilor grave.

„Solicităm PSD și premierului Viorica Dăncila, care a declarat «război» împotriva criminalilor, violatorilor, tâlharilor și pedofililor, doar la televizor, să accepte discutarea de urgență a proiectului și abrogarea «legii care aduce moartea». PNL a propus o serie de măsuri legislative alternative, cum este cea referitoare la folosirea brățărilor electronice, construcția de noi penitenciare, însă toate aceste măsuri au fost ascunse în sertarele din Parlament. Solicităm PSD să se decidă dacă este de partea cetățenilor sau a doar de partea infractorilor? Măcar în ceasul al 12-lea!”, spune Florin Roman.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, la solicitarea PSD. Deputații juriști au amânat dezbaterea în comisie a Legii privind recursul compensatoriu, cu 11 voturi „pentru” amânare, nouă voturi împotrivă și o abținere.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penintenciarelor, 840 de deținuți eliberați în urma recursului compensatoriu în perioada 2017 – 1019 erau condamnați pentru omor, 73 pentru omor calificat, 108 pentru lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, statisticile arată că 87 de condamnați eliberați în baza recursului compensatoriu în ultimii ani erau acuzați de trafic de persoane, 191 de trafic de minori și 566 erau acuzați de viol. În aceeași perioadă au fost eliberați în baza recursului compensatoriu și 1460 de deținuți condamnați pentru tâlhărie calificată. Datele au fost transmise la solicitarea deputatului PNL Florin Roman de către ministrul Justiției, Ana Birchall.

39 de violatori au recidivat, din totalul celor 566 de deținuți condamnați pentru viol care au fost eliberați în baza recursului compensatoriu. De asemenea 12 deținuți condamnați pentru omor calificat au recidivat.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 și, potrivit acesteia, deținuții care au stat în condiții improprii beneficiază de șase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberați 529 de deținuți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu