Acuzații grave: PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari

Redactor:
Ioana Sfârlea
Acuzații grave: PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari
PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari, susține deputatul liberal Florin Roman, referindu-se la amânarea dezbaterii parlamentare privind abrogarea recursului compensatoriu.

Deputatul liberal Florin Roman spune că prin amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari, iar peste 20.000 de infractori, eliberați timpuriu, pot „zburda liber pe stradă”.

„PSD a decis să refuze abrogarea recursului compensatoriu solicitat de PNL, în această sesiune extraordinară, respingând prin vot în Comisia juridică propunerea noastră. La un singur vot diferență, PSD a impus amânarea dezbaterii parlamentare, pentru a-i scăpa pe corupții lor. Prin această decizie, PSD ține ușa deschisă violatorilor, tâlharilor și criminalilor care profită de orice zi pentru a beneficia de cele 6 zile bonus pentru eliberare condiționată, făcute cadou de PSD. Decizia PSD de a nu renunța la recursul compensatoriu înseamnă că peste 20.000 de infractori, eliberați timpuriu, pot zburda liber pe stradă”, spune Roman.

Deputatul PNL atrage atenția că în lipsa abrogării recursului compensatoriu pot fi eliberați zilnic și alți deținuți periculoși. Dintre infractorii eliberați, aproape 1.300 au fost din nou arestați, spune deputatul, adăugând că după reglementările legale din acest moment pedeapsa pentru crimele din Caracal ar fi foarte mică.

„Amânarea abrogării înseamnă că noi deținuți periculoși se pot elibera zilnic și pot produce noi drame, tâlharii ca cea de la Alba Iulia sau crima de la Mediaș. Aproape 1.300 de deținuți din cei eliberați au fost rearestați. În condițiile actuale, criminalul de la Caracal, Gheorghe Dincă, nu face mai mult de 8 ani de închisoare”, mai spune paramentarul.

Deputatul cere discutarea de urgență a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu propus de PNL și le amintește guvernanților de celelalte măsuri legislative propuse de partid în cazul infracțiunilor grave.

„Solicităm PSD și premierului Viorica Dăncila, care a declarat «război» împotriva criminalilor, violatorilor, tâlharilor și pedofililor, doar la televizor, să accepte discutarea de urgență a proiectului și abrogarea «legii care aduce moartea». PNL a propus o serie de măsuri legislative alternative, cum este cea referitoare la folosirea brățărilor electronice, construcția de noi penitenciare, însă toate aceste măsuri au fost ascunse în sertarele din Parlament. Solicităm PSD să se decidă dacă este de partea cetățenilor sau a doar de partea infractorilor? Măcar în ceasul al 12-lea!”, spune Florin Roman.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, la solicitarea PSD. Deputații juriști au amânat dezbaterea în comisie a Legii privind recursul compensatoriu, cu 11 voturi „pentru” amânare, nouă voturi împotrivă și o abținere.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penintenciarelor, 840 de deținuți eliberați în urma recursului compensatoriu în perioada 2017 – 1019 erau condamnați pentru omor, 73 pentru omor calificat, 108 pentru lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, statisticile arată că 87 de condamnați eliberați în baza recursului compensatoriu în ultimii ani erau acuzați de trafic de persoane, 191 de trafic de minori și 566 erau acuzați de viol. În aceeași perioadă au fost eliberați în baza recursului compensatoriu și 1460 de deținuți condamnați pentru tâlhărie calificată. Datele au fost transmise la solicitarea deputatului PNL Florin Roman de către ministrul Justiției, Ana Birchall.

39 de violatori au recidivat, din totalul celor 566 de deținuți condamnați pentru viol care au fost eliberați în baza recursului compensatoriu. De asemenea 12 deținuți condamnați pentru omor calificat au recidivat.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 și, potrivit acesteia, deținuții care au stat în condiții improprii beneficiază de șase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberați 529 de deținuți.

 

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
A ieșit scandal pentru că Halep s-a vaccinat cu Pfizer! S-a aflat motivul pentru care,...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
La ecografia din a 34-a saptamana de sarcina a aparut ceva langa capul copilului. Cand...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Ce se întâmplă în India de când Ivermectina e folosită anti-covid-19. Dr. Adina Alberts a...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... Nu a mai putut fi salvat!
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide