Adevărul despre relația premierului Tudose cu băncile: ce s-a întâmplat cu contul de 100.000 de lei, cu card, deschis în 2016 la Raiffeisen Bank

Adevărul despre relația premierului Tudose cu băncile: ce s-a întâmplat cu contul de 100.000 de lei, cu card, deschis în 2016 la Raiffeisen Bank
Publicat: 30/08/2017, 20:07
Actualizat: 28/09/2018, 00:44

Contul este menționat la secțiunea „Active financiare” din cele două declarații de avere, fiind indicat la categoria „cont curent sau echivalente (inclusiv card)”.

Declarațiile de avere depuse ulterior lunii octombrie 2016 nu conțin referiri la acest cont.

Contul de 100.000 de lei deschis la Raiffeisen Bank este singurul care apare în declarațiile de avere depuse de Tudose, la secțiunea „Active financiare”, din 2004 până în prezent.

În schimb, în toate declarațiile de avere figurează o colecție filatelică în valoare de aproximativ 30.000 de euro, dobândită între anii 1980 și 1987.

Tudose mai menționează, în declarațiile sale de avere, datorii către persoane fizice, în cuantum de maximum 15.000 de euro, precum și vânzarea și achiziționarea periodică a unor autoturisme.

Pemierul Mihai Tudose a declarat, marți, la România TV, că a avut o experiență neplăcută cu băncile și că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că „nu-l merită”.

Întrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a răspuns: „Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”

Când i s-a atras atenția că s-ar putea crede că recentele sale critici la adresa băncilor ar fi expresia unei atitudini subiective, premierul a admis că a existat un episod neplăcut în relația cu o bancă.

„Personal, eu am avut niște experiențe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, și după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul și trebuie să mai aduc și eu niște bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertați-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a relatat Tudose.