ADMITERE ASE 2012. Țipete, îmbrânceli și sute de candidați veniți cu dosarele în prima zi de înscriere la ASE

Publicat: 17/07/2012, 19:20
Actualizat: 22/08/2013, 13:14

ADMITEREA la ASE a debutat cu îmbrânceli și țipete între sutele de candidați veniți să-și depună DOSARUL DE ÎNSCRIERE, la cea mai mare instituție de învățământ superior cu profil economic din țară, cu sediul la Palatul Academiei Comerciale, din Piața Romană.

Ora 12. Majoritatea candidaților sunt însoțiți de rude sau prieteni care îi așteaptă afară la umbră, stând pe iarbă sau în picioare, în timp ce urmăresc cu privirea cum avansează rândul. Pe măsură ce se scurge timpul, crește și agitația celor care îi așteaptă pe tinerii veniți să se înscrie la ASE.

Un bărbat și o femeie de aproximativ 50 de ani, cel mai probabil părinții unuia dintre candidați, discută pe aleea din fața Facultății de Comerț din cadrul ASE. „De unde să știu eu că o să fie atâta lume? Dacă îmi spunea, nu îl aduceam și eu de la 3:00 noaptea, cum au venit alții să aștepte? Acuma ce facem, unde mă duc diseară dacă nu apucă să intre astăzi?”, spune bărbatul către însoțitoarea sa. „Dar el, săracul, de unde să știe? Ești culmea, nu mai zi nimic, că o să intre toți, o să vezi!”, îi răspunde interlocutoarea.

ADMITERE ASE 2012, 17 iulie – prima zi de înscriere a dosarelor (Sursa foto: Mediafax foto / Octav Ganea)

ADMITERE ASE 2012, 17 iulie – prima zi de înscriere a dosarelor (Sursa foto: Mediafax foto / Octav Ganea)

Pentru a face față numărului mare de candidați dornici să ocupe unul dintre cele 2.700 de locuri bugetate puse la bătaie pentru cele 11 facultăți din cadrul instituției de învățământ superior, reprezentanții ASE organizează înscrierile în mai multe aripi ale clădirii. Spre exemplu, candidații ale căror nume încep cu literele „D”, „E” și „F” se pot înscrie în perioada 17 -21 iulie, la fel ca toți ceilalți candidați, însă o pot face doar la sediul Facultății de Comerț.

În jurul orei 13.00, pe aleea din fața Facultății de Comerț, un domn își așteaptă nepoata care stă la coadă pentru a-și depune dosarul la ASE. Nepoata lui este din Urziceni și o găzduiește în perioada admiterii. „Ea are numărul 1.408. Sunt pe litere. Aici, la Comerț se înscriu doar cei care au numele cu „d”, „e” și „f”. Indiferent de specializarea la care dau. Intră câte zece și de acolo îi bagă în săli. Vorbim la telefon. E în față de tot, dar nu a intrat încă”, povestește acesta. Bărbatul spune că la ora 9.00 dimineața, atunci când a venit cu nepoata la înscriere, erau de două ori mai multe persoane în fața facultății. „Ce-am văzut aici, acuma, nu am mai văzut niciodată. Au fost, au fost mulți, leșinuri – câteva. Dar tot e bine, că dacă era 40 de grade afară, ca ieri, era jale”, a adăugat unchiul candidatei la ASE. Bărbatul a spus că nepoata sa are media 9,20 la bacalaureat și că speră să obțină un loc la buget.

ADMITERE ASE 2012, 17 iulie – prima zi de înscriere a dosarelor (Sursa foto: Mediafax foto / Octav Ganea)

ADMITERE ASE 2012, 17 iulie – prima zi de înscriere a dosarelor (Sursa foto: Mediafax foto / Octav Ganea)

Pe scările de la intrarea în clădirea facultății, un tânăr stă la coadă, însă nu are în mână dosarul de înscriere, la fel ca restul tinerilor care așteaptă la rând. El nu dorește să se înscrie la concursul de admitere, ci fratele său mai mic, cel care are dosarul de înscriere și se află la capătul celălalt al cozii care înaintează din două direcții opuse. Cei doi frați au ajuns, din Buzău, la ora 9:00 dimineață și s-au așezat la capete diferite ale cozii, timp în care au păstrat legătura prin telefon, pentru a vedea care ajunge primul. „Încercăm să înaintăm pe două fronturi. Ideea e că se poate înscrie doar el, personal, dar în cazul în care înaintez eu, îl chem și îl las să intre cu dosarul. Dacă înaintează el și dacă reușește să intre, eu mă retrag”, povestește tânărul. Acesta a mai spus și că fratele său vrea să ocupe un loc la buget la Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE, iar dacă nu va reuși, mai are ca opțiuni Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București și o facultate din cadrul Universității Politehnica București.

Din când în când, de pe treptele clădirii se aud țipete. Acesta este semnul că un nou grup de zece candidați este introdus în clădire pentru a-și înscrie dosarul. Tinerii se îmbrâncesc spre ușă ținând în aer mâinile în care au dosarele.

Scenele de astăzi s-ar putea repeta și în zilele următoare, având în vedere că înscrierile dosarelor la concursul de admitere se pot face până pe 21 iulie.

Anul trecut, reprezentanții ASE au eliminat examenul scris din metodologia de ADMITERE, ceea ce a dus la creșterea numărului de candidați care se bat pentru a fi admiși un loc la această instituție de învățământ superior.

ADMITERE ASE 2012, 17 iulie – prima zi de înscriere a dosarelor (Sursa foto: Mediafax foto / Octav Ganea)

ADMITERE ASE 2012, 17 iulie – prima zi de înscriere a dosarelor (Sursa foto: Mediafax foto / Octav Ganea)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord