ADMITERE FACULTATE 2013. Peste 26.000 de candidați la Universitatea București; peste 90 pe loc la Limbi Moderne Aplicate

ADMITERE FACULTATE 2013. Peste 26.000 de candidați la Universitatea București; peste 90 pe loc la Limbi Moderne Aplicate
Publicat: 22/07/2013, 15:21
Actualizat: 22/07/2013, 15:21

Peste 26.000 de candidați s-au înscris, în sesiunea iulie 2013, la admitere în facultățile Universității București, cu o medie de 5,68 candidați pe locurile de la buget, cea mai mare concurență înregistrându-se pentru cele 10 locuri la Limbi Moderne Aplicate, de 92,1 înscriși pe loc.

Cele mai căutate școli în această sesiune sunt Facultatea de Administrație și Afaceri (14,20 cand./loc), unde cea mai căutată specializare este Administrarea afacerilor (23,51 cand./loc) și Facultatea de Geografie (12,83 cand./loc), cu specializările Hidrologie și Meteorologie (18,91 cand./loc), Planificare teritorială (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie București (16,09 cand./loc) și Geografia turismului (15,67 cand./loc).

Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (7,90 cand./loc), urmată de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (7,82 cand./loc). La aceasta din urmă, cea mai căutată specializare este Limbi Moderne Aplicate (92,1 cand./loc), unde sunt și cele mai puține locuri – 10. La majoritatea specializărilor pe o limbă străină sunt câte 14 locuri de la buget, iar cele mai căutate sunt: Italiană (15,78 cand./loc), Rusă (14,35 cand./loc), Portugheză (13,78 cand./loc), Japoneză (12,36 cand./loc), Studii americane (8,50 cand./loc), Arabă (7,71 cand./loc), Neogreacă (7,28 cand./loc).

În continuare, în topul celor mai căutate facultăți din Universitate sunt: Facultatea de Științe Politice (6,50 cand./loc), cu cele mai căutate specializări – Studii de securitate (9,73 cand./loc) și Științe politice (8,21 cand./loc), Facultatea de Biologie (6,14 cand./loc), Facultatea de Drept (5,34 cand./loc), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (4,79 cand./loc), Facultatea de Litere (4,77 cand./loc), cea mai căutată specializare fiind Studii europene (7,57 cand./loc), Facultatea de Istorie (4,50 cand./loc), cea mai căutată specializare fiind Relații Internaționale și Studii Europene (8,74 cand./loc), Facultatea de Matematică și Informatică (4,24 cand./loc) și Facultatea de Psihologie și Științele Educației (3,98 cand./loc).

Candidații care s-au înscris la specializări unde modalitatea de admitere consta într-un examen sau test grilă susțin în această perioadă probele de concurs. Data limită de afișare a rezultatelor este 27 iulie, însă unele facultăți – de Administrație, Fizică și Sociologie – au afișat deja rezultatele concursului de admitere.

Candidații declarați admiși pe locurile de la buget au obligația de a confirma locul prin depunerea diplomei de bacalaureat în original la sediul facultății (în cazul în care nu au depus-o la înscriere). Candidații admiși pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat în original, în termenul stabilit, pierd locul respectiv, ce va fi ocupat de următorul candidat de pe listă.

După afișarea rezultatelor, dacă forma de finanțare a viitorului student este la taxă sau a fost admis la forme de învățământ precum IFR (frecvență redusă) sau ID (la distanță), aceștia trebuie să anexeze la dosar și chitanța care să ateste achitarea taxei de studii în cuantumul stabilit de facultate.

Majoritatea facultăților din cadrul Universității din București (cu excepția Facultăților de Biologie, Psihologie și Științele Educației, Sociologie și Asistență Socială) organizează o sesiune de admitere pentru studii universitare de licență și în luna septembrie 2013, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna iulie 2013 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă).

Facultatea de Drept va organiza concurs de admitere în sesiunea Septembrie 2013 doar pentru forma de învățământ la distanță (ID).

Înscrierile la admitere pentru sesiunea septembrie 2013 se fac în perioada 3 – 10 septembrie, iar examenele au loc între 12 și 16 septembrie. Data limită de afișare a rezultatelor este 21 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum pot duce sărbătorile la conflicte în familie? Sfaturile unui psiholog