ADMITERE LICEU 2013. Când află absolvenții de clasa a VIII-a la ce liceu au fost repartizați de computer

ADMITERE LICEU 2013. Când află absolvenții de clasa a VIII-a la ce liceu au fost repartizați de computer
Publicat: 15/07/2013, 13:48
Actualizat: 15/07/2013, 13:48

ADMITERE LICEU 2013. Absolvenții de clasa a VIII-a care au reușit să obțină medii peste cinci la Evaluarea Națională au putut completa până marți, 9 iulie, fișele de înscriere la liceu, potrivit calendarului stabilit de EDU.RO.

Etapa următoare, ce se desfășoară în perioada 10-11 iulie, constă în introducerea documentelor în calculator de către fiecare unitate de învățământ din țară și verificarea opțiunilor făcute de fiecare elev. Mai departe, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene și a municipiului București.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, în prima etapă de ADMITERE LICEU 2013 s-au putut înscrie atât candidații din seria curentă, cât și absolvenții din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2013-2014.

Ca și în anii precedenți, repartizarea la liceu a elevilor va fi computerizată și va avea loc pe 16 iulie. A doua zi, pe 17 iulie, absolvenții de clasa a VIII-a vor putea afla rezultatele finale la ADMITERE LICEU 2013. Listele vor fi afișate atât la școlile de proveniență ale elevilor, cât și la liceele la care au obținut un loc.

Dosarele de înscriere la liceu vor putea fi depuse până pe 26 iulie.

Cei care nu au reușit să ocupe un loc la liceu vor avea o nouă șansă. A doua etapă de ADMITERE LICEU 2013 va avea loc în perioada 17 iulie-1 august și se va desfășura similar celei anterioare.

În cazul celei de-a treia etape de ADMITERE LICEU 2013, însă, metodologia de organizare va fi diferită. Astfel, în perioada 5-6 august, vor fi repartizați în licee elevii care nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară mai târziu.

Câți elevi au obținut note peste 5 la Evaluarea Națională

În acest an, 161.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au susținut examenul de Evaluare Națională. După afișarea rezultatelor, 10.064 de elevi au contestat notele obținute, însă doar 4.070 au fost acceptate ca fundamentate. Cele mai multe contestații acceptate au fost la Limba și literatura română, respectiv 2.865, urmate de cele la matematică, 1.142 și cele la Limba și literatura maternă, 63.

După soluționarea contestațiilor, datele centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN) au arătat că 123.192 de elevi (75,89%) au obținut note peste 5.

ADMITERE LICEU 2013. Potrivit MEN, 82,29% din candidați au obținut note peste 5 la Limba și literatura română, 93,07% la Limba și literatura maternă și 71,60% la Matematică.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în județul Brăila (88,86%), iar cele mai scăzute, în județul Olt (61,04%). În nici un județ nu s-a consemnat un procent mai mic de 60% al notelor peste 5.

Mediile obținute la examenul de Evaluare Națională sunt importante pentru ADMITERE LICEU 2013. Elevii vor fi admiși în baza mediei obținute după formula MA = ABS + EN, unde MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor V – VIII, iar EN = media generală obținută la Evaluarea Națională.

ADMITERE LICEU 2013Topul județelor cu cele mai bune medii de admitere

74.361 de elevi din România, reprezentând 45,8% dintre cei care au susținut probele de examen din cadrul Evaluării Naționale 2013, au obținut medii de admitere la licee peste 8,00.

Pe baza informațiilor publicate pe EDU.RO, gândul a calculat pentru fiecare județ procentul de medii de admitere peste 8,00 și a realizat un top pe județe.

ADMITERE LICEU 2013. Astfel, pe primul loc se află Bucureștiul, unde 61% dintre absolvenții de gimnaziu au reușit să obțină o medie de admitere peste 8,00, urmat de județele Cluj (cu 59,78%), Brăila (53,83%), Prahova (53,71), Brașov (52,13%) și Argeș (51,24%).

Pe ultimele locuri în acest clasament se află județele Călărași, Ilfov și Vaslui, unde între 33 și 36% dintre elevi au avut o medie de admitere peste 8,00.

ADMITERE LICEU 2013. Pe de altă parte, gândul a calculat pentru fiecare județ și procentul de medii de admitere la liceu sub 5,00 și a realizat un top pe județe. Astfel, pe primul loc se află județul Olt (10,6% dintre elevi), urmat de Călărași (9,2%) și Ialomița (8,37%). Cele mai puține medii de admitere sub 5,00 au avut elevii din județul Cluj.

Gândul îți oferă toate informațiile despre ADMITERE LICEU 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?