ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. A fost publicată repartizarea elevilor la liceu

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. A fost publicată repartizarea elevilor la liceu
Publicat: 12/07/2017, 16:23

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. În cursul zilei de joi se vor afișa, în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și lista cu locurile neocupate în învățământul liceal de stat din județele din țară sau din municipiul București. Fiecare liceu va afișa lista candidaților repartizați în instituția de învățământ respectivă. Între 13 și 17 iulie, elevii vor putea să-și depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.Media la Evaluarea Națională va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporție de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu. La Evaluarea Națională din acest an, aproximativ 77% dintre candidați (108.294) au obținut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au obținut medii de 2, 3 sau 4. În urma testelor la Limba și literatura româna/ Limba Maternă și la Matematică, 497 de elevi care au promovat clasa a VIII-a au obținut media 10.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.La examenele de Evaluare Națională, susținute de absolvenții claselor a opta, s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenți 140.712 candidați. La examenul de Limba Română peste 121.000 de elevi au luat note peste 5, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 86%. Notă maximă a fost obținută de 1.745 de candidați. La Matematică aproape 93.000 de elevi (66%) au reușit să obțină note peste 5, iar 4.450 au luat nota maxima, 10. Procentul cel mai mare de elevi care au obținut medii peste 5 s-a înregistrat în județul Brăila, unde 92,5% au obținut cel puțin media cinci.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. La polul opus se situează județul Giurgiu, cu un procent de puțin peste 61% al celor care au obtinit medii mai mari de 5. Cele mai multe medii de 10 au fost obținute în județul Iași, unde 38 de elevi au avut calificativul maxim.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.În 2016, primele zele licee după media de admitere au fost: Colegiul Național „Sfantul Sava” din București – ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București – ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere 10, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București – ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București – ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța – ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București – ultima medie de admitere: 9,42 iar prima medie de admitere: 9,96, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța – ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara – ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98, Colegiul Național din Iași – ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10 și Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova – ultima medie de admitere: 9,19, iar prima medie de admitere:10.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu