ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. A fost publicată repartizarea elevilor la liceu

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. A fost publicată repartizarea elevilor la liceu
Publicat: 12/07/2017, 16:23

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. În cursul zilei de joi se vor afișa, în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și lista cu locurile neocupate în învățământul liceal de stat din județele din țară sau din municipiul București. Fiecare liceu va afișa lista candidaților repartizați în instituția de învățământ respectivă. Între 13 și 17 iulie, elevii vor putea să-și depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.Media la Evaluarea Națională va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporție de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu. La Evaluarea Națională din acest an, aproximativ 77% dintre candidați (108.294) au obținut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au obținut medii de 2, 3 sau 4. În urma testelor la Limba și literatura româna/ Limba Maternă și la Matematică, 497 de elevi care au promovat clasa a VIII-a au obținut media 10.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.La examenele de Evaluare Națională, susținute de absolvenții claselor a opta, s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenți 140.712 candidați. La examenul de Limba Română peste 121.000 de elevi au luat note peste 5, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 86%. Notă maximă a fost obținută de 1.745 de candidați. La Matematică aproape 93.000 de elevi (66%) au reușit să obțină note peste 5, iar 4.450 au luat nota maxima, 10. Procentul cel mai mare de elevi care au obținut medii peste 5 s-a înregistrat în județul Brăila, unde 92,5% au obținut cel puțin media cinci.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO. La polul opus se situează județul Giurgiu, cu un procent de puțin peste 61% al celor care au obtinit medii mai mari de 5. Cele mai multe medii de 10 au fost obținute în județul Iași, unde 38 de elevi au avut calificativul maxim.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.În 2016, primele zele licee după media de admitere au fost: Colegiul Național „Sfantul Sava” din București – ultima medie de admitere: 9,56 , iar prima medie de admitere 10, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București – ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere 10, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București – ultima medie de admitere: 9,54, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București – ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța – ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București – ultima medie de admitere: 9,42 iar prima medie de admitere: 9,96, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța – ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara – ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98, Colegiul Național din Iași – ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10 și Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova – ultima medie de admitere: 9,19, iar prima medie de admitere:10.

ADMITERE LICEU 2017 EDU.RO.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Bombă! Delia a făcut anunțul mult așteptat: 'Sunt însărcinată'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Pur și simplu formidabil! Un parior a dat lovitura vieții cu un bilet incredibil, pe...
Cum s-a făcut de râs Iohannis la Congresul PNL. Toată lumea a observat detaliul
GALERIE FOTO Klaus Iohannis, prins fără mască la Congresul PNL. Preşedintele României, în 2020: „În...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
George Simion: „Diana Șoșoacă ar putea candida la prezidențiale”
Bombă! Delia a făcut anunțul mult așteptat: 'Sunt însărcinată'
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
BOMBĂ! Cine ar putea fi noul președinte al României. George Simion a făcut dezvăluirea șocantă
CONSTANȚA intră în SCENARIUL ROȘU începând de LUNI: CREȘTE ALARMANT INCIDENȚA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
România trece la ORA DE IARNĂ! Vom dormi mai mult. Cum trebuie să ne potrivim...
Mor pe capete. O boală misterioasă ucide pe loc. Oamenii de știință avertizează
Divele care regretă operaţiile estetice. De la Victoria Beckham la Courteney Cox. Imagini șocante cu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...