Adresa oficială pe care fostul Principe Nicolae a transmis-o Casei Regale, după moartea Regelui. „Am vorbit cu el aseară și nu primise niciun răspuns”

Adresa oficială pe care fostul Principe Nicolae a transmis-o Casei Regale, după moartea Regelui. „Am vorbit cu el aseară și nu primise niciun răspuns
Publicat: 07/12/2017, 17:13
Actualizat: 08/12/2017, 08:48

Fostul principe Nicolae a cerut să i se comunice detaliile înmormântării Regelui Mihai, precum și poziția sa la funeralii

„Am vorbit cu el aseară și nu primise niciun răspuns. Dacă nu va primi un răspuns, tot va participa la înmormântare, însă va rămâne în public și va trece pe lângă catafalc precum orice cetățean”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Enache, avocatul fostului principe.

După decesul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae susținea că nu a fost informat de familia sa cu privire la moartea bunicului său, însă va fi prezent la înmormântarea de la Curtea de Argeș.

Nicholas Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, a scris, marți, pe pagina sa de socializare, că România a pierdut, prin moartea Regelui Mihai, unul dintre cei mai mari lideri europeni ai secolului XX, precizând că nu va uita că a învățat de la Majestatea Sa care sunt valorile reale.

„Azi, România și-a pierdut Regele și unul dintre cei mai mari lideri ai Europei secolului XX, simbol al datoriei față de țara sa. Bunicul meu a fost conducătorul care și-a iubit țara și oamenii ei cu adevărat! Astăzi, am pierdut cel mai bun prieten, pe bunicul meu, dar mă consider un om norocos pentru că am avut privilegiul să fiu crescut și format de către el, cu datoria față de țară și promisiunea că mereu voi încerca să-l fac mândru de mine. Bunicule, îmi va fi dor de tine și nu voi uita că m-ai învățat despre valori reale, nemuritoare în timp”, a scris nepotului Regelui Mihai pe Facebook.

Sursa citată conchide: „Odihnește-te în pace!”.

Avocatul fostuluiprincipeNicolaea declarat, marți, Agenției MEDIAFAX, că nepotul Regelui va asista la înmormântare, chiar dacă nu a fost informat de familia sa despre decesul Majestății Sale.

„Vă dați seama, să afle de la avocat că i-a murit bunicul, când sunt atâția membri ai familiei. Eu l-am informat azi că bunicul lui a murit. Nu știa, nu primise nicio informație de genul acesta nici de la un membru al familiei regale, nici de la un alt oficial – director de Casă Regală sau altcineva. Doi: a zis că, chiar dacă nu este informat oficial, el vine, bineînțeles, la înmormântarea bunicului. Nu mi-a spus ziua. Chestiunea este și unde va fi în cortegiu: îl vor primi lângă familie, în familie, lângă catafalc, va fi în public? Ținând cont de atitudinea din ultimele patru-cinci săptămâni față de el, adică nu l-au primit nici măcar să-și vadă bunicul bolnav, plângere penală, n-au retras plângerea penală. Această plângere și-a urmat cursul, vor apărea în curând toți în fața unui judecător. Sunt curios unde va fi locul lui în acest eveniment trist. Dar nepotul vine la înmormântarea bunicului”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul fostuluiprincipeNicolae, Radu Enache.

Regele Mihai a încetat din viața, marți, la ora 13.00, la reședința sa din Elveția, a anunțat Casa Regală a României.

Nicolae Medforth-Mills este acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forțat ușa de la reședința din Elveția a Majestății Sale, anunța, la începutul lunii noiembrie, Casa Regală, printr-un comunicat de presă. Casa Regală a înaintat o plângere la poliția elvețiană. Încercarea nepotului Regelui Mihai de a își vizita bunicul a avut loc după ce starea de sănătate a Majestății Sale s-a înrăutățit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului