Adrian Despot, la GÂNDUL LIVE, despre declarațiile lui Dan Bittman: Nimeni nu deține adevărul absolut. Există foarte multă ipocrizie în ceea ce se întâmplă!

Adrian Despot, la GÂNDUL LIVE, despre declarațiile lui Dan Bittman: Nimeni nu deține adevărul absolut. Există foarte multă ipocrizie în ceea ce se întâmplă!
Adrian Despot, la GÂNDUL LIVE, despre declarațiile lui Dan Bittman: Nimeni nu deține adevărul absolut. Există foarte multă ipocrizie în ceea ce se întâmplă!
Publicat: 26/10/2020, 12:56
Actualizat: 26/10/2020, 17:18

Adrian Despot, liderul trupei Vița de Vie, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre proiectele sale artistice, desfășurate în vreme de pandemie, dar a abordat și subiectul declarațiilor colegilor cu privire la Covid-19. Artistul a evitat să comenteze direct afirmațiile lui Dan Bittman, care au inflamat opinia public, spunând că „este uman să îți plângi de milă”.

„A fost o perioadă în care a trebuit să facem 1000 de calcule, să gândim strategii noi, asta a fost cea mai mare provocare. Nu am știut nici atunci, în primul val, nici acum ce urma să vină. Nu sunt genul de om care să stea să aștepte ca lumea să se întoarcă la acel utopic „așa cum era”. Vreau să văd oportunitățile pentru mine, zona mea de activitate.

Am început să fac 1000 de lucruri, e foarte interesant. Perioada asta mă stimulează, sunt creativ.

„Este uman să-ți plângi de milă…”

Este uman, în primul rând, să-ți plângi de milă. Societatea ne îndrumă către a fi niște pioni pe o tablă de șah care nu ne aparține. Să zicem serviciul. Cu toții ne dorim un serviciu în care să câștigăm bani. Ce nu realizăm e că acel serviciu devine viața noastră. Biroul este viața noastră. Ce se întâmplă acasă e o paranteză a vieții noastre.

Vrem să aibă altcineva grijă de noi, șeful, patronul, instituția, numai noi să nu avem grijă de noi… Trebuie să te asiguri că în ceea ce ține de tine tu faci totul pentru a te proteja pe tine și pe cei din jur. Ca lucrurile să plece de la tine. Deja urăsc expresia asta. Să fii tu schimbarea pe care o vrei în lume.

Despot respectă toate măsurile anti-Covid

Sunt trei lucruri simple de făcut în această perioadă pentru a păstra igiena și protecția. Sunt apostolul lui 3.

1 – Purtăm mască când ieșim din casă
2 – Ne dezinfectăm
3 – Păstrăm distanța

E atât de simplu. Să nu respecți aceste trei reguli și să ai pretenția că o să aibă toată lumea grijă de tine, când cazi la pat, asta mi se pare o aroganță!

Prin natura meseriei mele am învățat să nu mă mai enervez. Cel mai simplu exemplu e în momentul în care am făcut primul copil, ieșeam cu el afară și pur și simplu universul meu vedea doar copii în cărucioare. Cu cât cauți oportunitățile în viață, cu atât vor răsări. Sub gunoaie, plastic, noxe, lipsă de parcări. Bucureștiul este un oraș absolut superb, trebuie doar să îi vezi frumusețea.

Simțitul bine nu exclude normele de siguranță. Cred că se pot face concerte cum s-au făcut în iunie-până acum 2 săptămâni, în condiții optime. Cu 500 de oameni, oameni despărțiți, cu mască de față, dezinfectare. Se pot face. Ele nu constituie un factor de infectare, s-a demonstrat statistic.

Că nu se fac acum… E o altă discuție. Nu aș vrea să comentez părerile altor colegi de breaslă, aș vrea să mă întrebi doar de ale mele, nu sunt responsabil pentru ele.

„Foarte multă ipocrizie în jur”

Nimeni nu deține adevărul absolut. E o altă greșeală pe care o facem noi, ca indivizi. E foarte posibil ca adevărul meu și al tău să ne aducă mai aproape de un adevăr, dacă el există.

E foarte multă ipocrizie în ce se întâmplă în momentul în care o persoană publică face o declarație care contravine Political Correctness-ului. Corectitudinea politică tinde să devină un fel de dictatură. În mediul online în care se creează un val de prozeliți ai unei mișcări și există oameni care își exprimă o părere antonimă, oamenii aceia sunt puși la perete.

Trebuie lăsați să se exprime, fie că sunt artiști, persoane publice, nu înseamnă că brusc fanii se vor lua după ei. Asta înseamnă democrație.

În sine e doar o ipocrizie, o lipsă de subiecte, de a stigmatiza orice fel de persoană publică.

Mi se pare o formă de umor extraordinară. Îmi vine să râd de teoriile conspirației. Am fost acum la Timișoara, acum o lună și am avut o discuție cu studenții de la Universitatea de Vest și unul dintre ei m-a întrebat despre trendingurile pe YouTube. Mi-a dat exemple de manele. Am zis: Man, trendingul pe YouTube nu face parte din viața mea. Nu este o proiecție a viitorului țării. Nu există pentru mine. Ce nu există pentru mine nu îmi poate face rău. Ce frumoase sunt frunzele acum toamna!

„Muzica nu este niciodată vinovată”

Muzica nu este vinovată în nicio formă a ei de niciun fel de efect asupra maselor. La fel cum rock-ul nu este vinovat de diverse scandaluri, la fel manelele nu sunt vinovate de nivelul oamenilor care ascultă manele. Muzica e nevinovată în orice fel de formă.

Că există anumite comportamente pe care muzica le stimulează în oameni, aia se datorează nivelul de cultură. Degetul trebuie arătat către educație, de acolo pleacă inclusiv gusturile muzicale.

Mi-am dedicat viața muzicii și stăpânirii instinctelor mele neprietenești. Copiii nu putem să ni-i creștem într-un glob de sticlă. Sunt expuși vocabularului, cuvintelor de pe garduri. Este foarte important ca ei să aibă acasă momente de dialog deschis”, a declarat Adrian Despot la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice