Adrian Despot, la GÂNDUL LIVE, despre declarațiile lui Dan Bittman: Nimeni nu deține adevărul absolut. Există foarte multă ipocrizie în ceea ce se întâmplă!

Adrian Despot, la GÂNDUL LIVE, despre declarațiile lui Dan Bittman: Nimeni nu deține adevărul absolut. Există foarte multă ipocrizie în ceea ce se întâmplă!
Adrian Despot, la GÂNDUL LIVE, despre declarațiile lui Dan Bittman: Nimeni nu deține adevărul absolut. Există foarte multă ipocrizie în ceea ce se întâmplă!
Publicat: 26/10/2020, 12:56
Actualizat: 26/10/2020, 17:18

Adrian Despot, liderul trupei Vița de Vie, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre proiectele sale artistice, desfășurate în vreme de pandemie, dar a abordat și subiectul declarațiilor colegilor cu privire la Covid-19. Artistul a evitat să comenteze direct afirmațiile lui Dan Bittman, care au inflamat opinia public, spunând că „este uman să îți plângi de milă”.

„A fost o perioadă în care a trebuit să facem 1000 de calcule, să gândim strategii noi, asta a fost cea mai mare provocare. Nu am știut nici atunci, în primul val, nici acum ce urma să vină. Nu sunt genul de om care să stea să aștepte ca lumea să se întoarcă la acel utopic „așa cum era”. Vreau să văd oportunitățile pentru mine, zona mea de activitate.

Am început să fac 1000 de lucruri, e foarte interesant. Perioada asta mă stimulează, sunt creativ.

„Este uman să-ți plângi de milă…”

Este uman, în primul rând, să-ți plângi de milă. Societatea ne îndrumă către a fi niște pioni pe o tablă de șah care nu ne aparține. Să zicem serviciul. Cu toții ne dorim un serviciu în care să câștigăm bani. Ce nu realizăm e că acel serviciu devine viața noastră. Biroul este viața noastră. Ce se întâmplă acasă e o paranteză a vieții noastre.

Vrem să aibă altcineva grijă de noi, șeful, patronul, instituția, numai noi să nu avem grijă de noi… Trebuie să te asiguri că în ceea ce ține de tine tu faci totul pentru a te proteja pe tine și pe cei din jur. Ca lucrurile să plece de la tine. Deja urăsc expresia asta. Să fii tu schimbarea pe care o vrei în lume.

Despot respectă toate măsurile anti-Covid

Sunt trei lucruri simple de făcut în această perioadă pentru a păstra igiena și protecția. Sunt apostolul lui 3.

1 – Purtăm mască când ieșim din casă
2 – Ne dezinfectăm
3 – Păstrăm distanța

E atât de simplu. Să nu respecți aceste trei reguli și să ai pretenția că o să aibă toată lumea grijă de tine, când cazi la pat, asta mi se pare o aroganță!

Prin natura meseriei mele am învățat să nu mă mai enervez. Cel mai simplu exemplu e în momentul în care am făcut primul copil, ieșeam cu el afară și pur și simplu universul meu vedea doar copii în cărucioare. Cu cât cauți oportunitățile în viață, cu atât vor răsări. Sub gunoaie, plastic, noxe, lipsă de parcări. Bucureștiul este un oraș absolut superb, trebuie doar să îi vezi frumusețea.

Simțitul bine nu exclude normele de siguranță. Cred că se pot face concerte cum s-au făcut în iunie-până acum 2 săptămâni, în condiții optime. Cu 500 de oameni, oameni despărțiți, cu mască de față, dezinfectare. Se pot face. Ele nu constituie un factor de infectare, s-a demonstrat statistic.

Că nu se fac acum… E o altă discuție. Nu aș vrea să comentez părerile altor colegi de breaslă, aș vrea să mă întrebi doar de ale mele, nu sunt responsabil pentru ele.

„Foarte multă ipocrizie în jur”

Nimeni nu deține adevărul absolut. E o altă greșeală pe care o facem noi, ca indivizi. E foarte posibil ca adevărul meu și al tău să ne aducă mai aproape de un adevăr, dacă el există.

E foarte multă ipocrizie în ce se întâmplă în momentul în care o persoană publică face o declarație care contravine Political Correctness-ului. Corectitudinea politică tinde să devină un fel de dictatură. În mediul online în care se creează un val de prozeliți ai unei mișcări și există oameni care își exprimă o părere antonimă, oamenii aceia sunt puși la perete.

Trebuie lăsați să se exprime, fie că sunt artiști, persoane publice, nu înseamnă că brusc fanii se vor lua după ei. Asta înseamnă democrație.

În sine e doar o ipocrizie, o lipsă de subiecte, de a stigmatiza orice fel de persoană publică.

Mi se pare o formă de umor extraordinară. Îmi vine să râd de teoriile conspirației. Am fost acum la Timișoara, acum o lună și am avut o discuție cu studenții de la Universitatea de Vest și unul dintre ei m-a întrebat despre trendingurile pe YouTube. Mi-a dat exemple de manele. Am zis: Man, trendingul pe YouTube nu face parte din viața mea. Nu este o proiecție a viitorului țării. Nu există pentru mine. Ce nu există pentru mine nu îmi poate face rău. Ce frumoase sunt frunzele acum toamna!

„Muzica nu este niciodată vinovată”

Muzica nu este vinovată în nicio formă a ei de niciun fel de efect asupra maselor. La fel cum rock-ul nu este vinovat de diverse scandaluri, la fel manelele nu sunt vinovate de nivelul oamenilor care ascultă manele. Muzica e nevinovată în orice fel de formă.

Că există anumite comportamente pe care muzica le stimulează în oameni, aia se datorează nivelul de cultură. Degetul trebuie arătat către educație, de acolo pleacă inclusiv gusturile muzicale.

Mi-am dedicat viața muzicii și stăpânirii instinctelor mele neprietenești. Copiii nu putem să ni-i creștem într-un glob de sticlă. Sunt expuși vocabularului, cuvintelor de pe garduri. Este foarte important ca ei să aibă acasă momente de dialog deschis”, a declarat Adrian Despot la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'N-aveți curaj să vă aruncați!' Îngrozitor! Colegele de clasă, prezente la locul sinuciderii celor două...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Mama uneia dintre fetele care s-au sinucis a fost audiată: „Ea era foarte deschisă cu...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Porci vânduţi la poartă. Oferta unui localnic pentru clienţi: "Îl tranşăm în patru şi aia...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Șoferii vor fi amendați automat iar examenul auto va fi mai greu. Schimbări importante ale...
VIDEO - Un bărbat a fost reținut pentru înșelăciune. Ar fi vorba despre un cunoscut...
Mărirea buzelor a costat-o viața pe o tânără de 28 de ani! Declarațiile medicilor sunt...
Adina Iuliana Ghervase, “Văduva neagră” de la Iaşi, a ieşit din puşcărie! După ce beată...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Ema Uta, săruturi dezlănțuite în noapte cu un bad boy de oraș. Sunt imaginile sfârșitului...
Descoperire ȘOCANTĂ la Pompeii! Arheologii italieni au fost ULUIȚI după ce au scos...
PUTIN CUTREMURĂ omenirea! Anunţ istoric făcut chiar azi de ţarul Rusiei
Capcana pregătită pentru Putin. Mai sunt doar câteva luni
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Clasă de ardeleni la ora de Română: Elev Pop, spune, te rog, o...