Adrian Năstase a reclamat un jurnalist Gândul la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Redactor:
Alina Matis
Adrian Năstase a reclamat un jurnalist Gândul la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării
Adrian Năstase a reclamat un jurnalist la CNCD

Adrian Năstase a reclamat un jurnalist gândul la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pe motiv că, relatând critic despre participarea fostului ministru la un eveniment al MAE pentru tinerii diplomați, i-a fost afectat dreptul la liberă exprimare și, în același timp, a fost discriminat.

Concret, Adrian Năstase a scris următoarele în plângerea trimisă către CNCD:

„Pe site-ul gândul.info, a fost publicat în data de 16 octombrie 2014, un articol intitulat , sub semnătura lui Biro Attila. Ulterior, la 13 octombrie 2014, același jurnalist a publicat articolul .

Consider că aceste articole încalcă principiul nedescriminării, afectând dreptul meu la liberă exprimare și pe cel referitor la activitatea profesională, în condițiile în care sentințele judecătorești care m-au vizat nu conțin nici un fel de limitare în această privință.

De aceea, vă rog să examinați conținutul articolelor menționate (pe care le anexez) și să exprimați un punct de vedere”.

Gândul a publicat următoarele articole:

13 octombrie 2014:  Adrian Năstase a fost invitatul special al Ministerului Afacerilor Externe la ediția cu numărul XXI a Cursurilor Internaționale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomați. Adrian Năstase, condamnat definitiv pentru corupție, a relatat că le-a vorbit tinerilor diplomați despre căderea comunismului și tranziția statelor est-europene. Un secretar de stat din MAE a explicat pentru gândul că nu vede nicio incompatibilitate între faptul că fostul premier a stat în pușcărie pentru faptele sale de corupție și invitarea sa ca speaker la un eveniment al ministerului. De altfel, nu este prima dată când MAE îi reabilitează imaginea lui Năstase prin invitații la evenimente publice de înaltă ținută. Năstase a fost invitat în 2013 la reuniunea anuală a diplomației.

16 octombrie 2014: Adrian Năstase, condamnat definitiv pentru corupție, a vorbit săptămâna trecută în fața a peste 30 de tineri diplomați din România și din alte state, la un eveniment organizat de MAE. Pentru acest eveniment, Ministerul Afacerilor Externe a plătit 120.100 lei. MAE a explicat oficial pentru gândul că fostul premier, care are și calitate de condamnat eliberat condiționat, a fost invitat la eveniment pentru „expertiza necontestabilă în domeniul politicii externe”.

Inchide