Adrian Năstase, dat afară de la Universitatea București pentru că a fost condamnat definitiv pentru corupție

Adrian Năstase, dat afară de la Universitatea București pentru că a fost condamnat definitiv pentru corupție
Publicat: 06/06/2013, 10:26
Actualizat: 06/06/2013, 10:26

Universitatea București a confirmat pentru gândul că Adrian Năstase nu mai este profesor universitar la Facultatea de Drept. Universitatea București a precizat că a reziliat contractul lui Năstase pentru că acesta a fost condamnat definitiv pentru corupție. Cu toate acestea, Năstase susține pe propria pagină de internet că încă este profesor universitar.

Adrian Năstase a activat ca profesor în cadrul Facultății de Drept a Universității București. Reprezentanții facultății au precizat pentru gândul că Năstase nu mai predă la Drept. Aceleași surse au precizat că nu există nici o intenție pentru a-l invita pe Năstase să le conferențieze studenților la Drept.

La solicitarea gândul.info, Universitatea București a confirmat că Adrian Năstase a fost dat afară de la Falcultatea de Drept. Universitatea a precizat că un condamnat definitiv nu poate fi profesor universitar. „Conform legislației muncii din România, contractul de muncă al unei persoane încetează atunci când aceasta este arestată preventiv pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau când suferă o condamnare printr-o sentință definitivă și irevocabilă”, se arată într-un răspuns trimis de universitate.

Cu toate acestea, Adrian Năstase încă se prezintă cu titlul de profesor universitar. Pe propria pagină de Internet, Năstase spune că încă este profesor la Facultatea de Drept. „Adrian Năstase are o cariera universitară de peste trei decenii, la catedre din țară și de peste hotare. Activitatea didactică a lui Adrian Năstase este impresionantă. Din 1990 face parte din echipa didactică a Facultății de Drept a Universității din București, precum și a universităților „Dimitrie Cantemir” și „Titu Maiorescu”, iar din 1994, este profesor asociat la Universitatea Pantheon Sorbonne din Paris”, spune Năstase în autobiografia de pe site.

Adrian Năstase nu a răspuns solicitărilor gândul de a-și prezenta punctul de vedere.

În acest moment, situația juridică a lui Adrian Năstase este aceea a unui condamnat care își ispășește pedeapsa în libertate. Năstase a fost eliberat condiționat iar instanțele au decis că poate ispăși pedeapsa în libertate.

LOTO, LOTO 6/49. Report de 8,4 milioane de euro la LOTO 6/49. Noi extrageri LOTO, astăzi

Care este probabilitatea ca Năstase să reintre în pușcărie?

Anul trecut, Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare în dosarul Trofeul Calității și a fost închis timp de nouă luni. În dosarul Zambaccian, pe 30 martie 2012, completul Curții Supreme – format din judecătorii Ana Hermina Iancu (președinte), Alixandri Vasile și Săndel Macavei – a decis să-l achite pe Adrian Năstase pentru infracțiune de luare de mită și să-l condamne la 3 ani cu suspendare pentru cea de șantaj. În același dosar, Dana Năstase a fost acuzată de complicitate la luare de mită, spălare de bani și folosirea de acte vamale false. Dana Năstase a fost condamnată la 3 ani cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, pentru restul acuzațiilor fiind achitată. Irina Jianu, și ea inculpată în dosar, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.

Potrivit experților consultați de gândul, în cazul în care completul de cinci judecători menține această pedeapsă pentru Adrian Năstase, atunci acesta ar mai sta în închisoare pentru o perioadă minimă de 3-4 luni. Practic, Curtea Supremă va contopi pedeapsa de 2 ani cu executare din dosarul Trofeul Calității cu cea din acest dosar și astfel va rezulta o pedeapsă totală de 3 ani cu executare. Asta pentru că pedeapsa de 3 ani cu suspendare devine 3 ani cu executare

Recent, Adrian Năstase a susținut o prelegere studenților Facultății de Drept ai Universității Titu Maiorescu. Decanul facultății a declarat pentru gândul că nu există nicio incompatibilitate între calitatea de condamnat a lui Năstase și faptul că a vorbit studenților pe teme de drept. Unul dintre studenții prezenți la prelegere a precizat pentru gândul că a fost încântat de faptul că Năstase le-a vorbit.

Pe 16 mai, Adrian Năstase a susținut o prelegere la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu, o universitate particulară. Fostul premier a vorbit studenților despre reprezentarea Romaniei la Uniunea Europeană. El a fost invitat să susțină această prelegere de către decanul Facultății de Drept, Liviu Ispas.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
FOTO. Dana Săvuică, imagini interzise cardiacilor, la 51 de ani! Cum arată în costum de...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Pedeapsa cu ÎNCHISOAREA pentru cei care falsifică certificatele covid! Anunţul tocmai a fost făcut
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Pedeapsă grea primită de șoferița din Buzău care a lovit intenționat un polițist pe motocicletă....
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Noua LIMITĂ DE VITEZĂ pe autostrăzi și drumuri expres! Cu cât la oră se va...
Bianca Drăgușanu dă de pământ cu Claudia Pătrășcanu! Ce a putut să spună. Scandal monstru
CADRELE MEDICALE de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE, MEMORIU în urma aflării veștii că vor...
„Squid Game” a ajuns și la Kim Jong-un. Este uluitor ce a cerut dictatorul
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit și ea de COVID...
A început cel mai mare jaf din istoria României! Catastrofa care va lovi crunt toată...
Adio, divorț! Anamaria Prodan șochează întreaga lume. Mesaj impresionant: „O să-l ajutăm pe Soarele nostru”
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021