Adrian Streinu-Cercel, luat la țintă de medicii ATI care refuză detașarea la Institutul „Matei Balș” / Nelu Tătaru reacționează: Vom vedea în ce condiții care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă

Adrian Streinu-Cercel, luat la țintă de medicii ATI care refuză detașarea la Institutul „Matei Balș” / Nelu Tătaru reacționează: Vom vedea în ce condiții care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă
Adrian Streinu-Cercel, luat la țintă de medicii ATI care refuză detașarea la Institutul „Matei Balș” / Nelu Tătaru reacționează: Vom vedea în ce condiții care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă / Sursă FOTO: Mediafax Foto (colaj)
Publicat: 23/07/2020, 17:01

Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) a anunțat că se opune detaşării medicilor şi asistenţilor ATI la Institutul „Matei Balş”, acuzând un abuz de putere comis de medicul Adrian Streinu Cercel, directorul institutului.

Ministrul Sănătăţii a intervenit în conflict trimițând corpul de control pentru a verifica acuzaţiile, potrivit news.ro.

Societatea îl acuză pe medicul Streinu-Cercel de abuz de putere întrucât, potrivit acesteia, de 11 ani nu a organizat concurs pentru conducerea Secţiei de Terapie Intensivă, secţie care, contrar dispoziţiilor legale, este condusă de un medic care nu este de specialitate.

Adrian Streinu-Cercel, acuzat de abuz de putere

De asemenea, membrii societății conduse de medicul Șerban Bubunek solicită trimiterea unei echipe de control la institutul condus de cel acuzat de abuz de putere pentru a analiza modul în care care a fost gestionată aprovizionarea cu medicamente antivirale. În plus, aceștia susțin că au semnale că există pacienţi care au decedat în secţiile ATI cu boală COVID-19 şi nu au primit nici un fel de medicaţie antivirală.

„PROTESTĂM ŞI NE OPUNEM ENERGIC împotriva oricărei viitoare forme de detaşare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici şi asistente) în secţia ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş! Motivul este unul simplu şi cunoscut şi Dumneavoastră şi Ministerului Sănătăţii: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secţia ATI de la IBI Matei Balş este condusă ilegal (cu delegaţie) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecţioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, arată memoriul adresat şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat de către conducerea SRATI.

Ministerul Sănătății intervine prompt: Vom vedea în ce condiții care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă

„Astăzi (joi – n.r.) am primit şi eu această sesizare de la domnul doctor Bubenek şi rămâne să trimit o echipă de control. Am şi solicitat Inspecţiei Sanitare şi Corpului de Control să meargă să vadă dacă se confirmă acest lucru şi în ce măsură cineva care este de specialitate, boli infecţioase, poate conduce o secţie de terapie intensivă”, a reacționatNelu Tătaru joi, întrebat dacă la „Matei Balş” conducerea secţiei ATI este ţinută în mod ilegal în funcţie.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
S-a anunțat deja NOUA PANDEMIE! Cum se manifestă virusul care amenință toată Planeta
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...