Adriean Videanu a fost ARESTAT. Care este SINGURUL REGRET al fostului ministru

Adriean Videanu a fost ARESTAT. Care este SINGURUL REGRET al fostului ministru
Publicat: 31/01/2015, 10:29

Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica și nu este definitivă, putând fi contestată la aceeași instanță.

Vineri noapte, înainte de decizia Curții Supreme, Adriean Videanu a declarat că nu își reproșează absolut nimic, cu excepția faptului că în zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fără a fi putut să depună probele la DNA, pentru a nu ajunge în această situație.

„Singurul lucru pe care mi-l reproșez este că în zece minute am trecut de la situația de suspect la cea de inculpat și n-am avut timp să depun probele la DNA, că n-am fi ajuns în situația asta”, a declarat fostul ministru, adăugând că a fost șocat la aflarea deciziei de arestare a sa,”mai ales prin perspectiva faptului că nu există o acuză de corupție, este o acuză de complicitate la abuz în serviciu”.

„Vreau să știți că abuzul în serviciu este o infracțiune de serviciu, nu o infracțiune de corupție”, a spus Videanu, nemulțumit de utilizarea termenului „corupție” în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

Adriean Videanu a fost dus sâmbătă dimineață la arestul Poliției Capitalei, de la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

Alin Cocoș a fost ridicat de polițiști și dus în arestul Poliției Capitalei, iar fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăiescu, s-a predat la arestul Poliției Capitalei, după decizia instanței de arestare pentru 30 de zile.

Alina Bica și Dorin Cocoș erau deja reținuți.

Videanu și-a lăsat acțiunile puse sub sechestru soției și copilului

Adriean Videanu și-a pasat acțiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soției și copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica, arată procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare a lui Videanu obținut de MEDIAFAX.

Potrivit documentului anchetatorilor, „rezultă cu evidență , din cronologia naturii și destinației celor 80 acțiuni, aparținând numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA că, anterior datei de 24.09.2013 când s-a dispus în această cauză luarea măsurii asiguratorii în vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea acțiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean în acțiuni la purtător”.

Faptul transformării acțiunilor nominative în acțiuni la purtător a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 când s-a aplicat sechestru asigurator, mai arată procurorii.

Transformarea acțiunilor nominative în acțiuni la purtător nu a modificat deținătorul, ci numai natura lor, mai explică aceștia.

„Depunerea acțiunilor la purtător, deci momentul la care acestea nu mai aparțineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor. În acel moment, la acea dată, de 4.10.2013 din cele 160 acțiuni la purtător câte 50% au revenit numiților Videanu Andrei Valentin și Videanu Diana Alexandra”, se arată în referat.

Procurorii susțin că, prin înstrăinarea acțiunilor, deși se aflau indisponibilizate ca urmare a măsurii sechestrului, „inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja în sfera infracțională”.

În 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanță dată ca procuror-șef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competență, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acțiunilor lui Videanu.

„Ridicarea măsurii asiguratorii, prin decizia abuzivă a numitei Bica Alina Mihaela și complicitatea numitului Videanu Adriean, periclitează și îngreunează recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea și facilitarea înstrăinării acțiunilor respective”, notează procurorii în același referat.

Sechestrul asigurator asupra acțiunilor lui Videanu fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro al fostului ministru al Economiei. În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari și punerea în pericol a sistemului energetic național pe segmentul gazelor naturale.

Procurorul general al României Tiberiu Nițu a verificat și infirmat, vineri, ordonanța fostului șef al DIICOT Alina Bica prin care aceasta a ridicat sechestrul asupra acțiunilor la Titian Mar ale lui Adriean Videanu, iar DIICOT încearcă recuperarea acestora, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”