Agenția Europeană pentru Medicamente anunță noi condiții pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer & BioNTech: Șase persoane pot fi vaccinate cu serul dintr-o singură fiolă! Ce trebuie făcut cu serul rămas

Agenția Europeană pentru Medicamente anunță noi condiții pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer & BioNTech: Șase persoane pot fi vaccinate cu serul dintr-o singură fiolă! Ce trebuie făcut cu serul rămas
Agenția Europeană pentru Medicamente anunță noi condiții pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer & BioNTech: Șase persoane pot fi vaccinate cu serul dintr-o singură fiolă! Ce trebuie făcut cu serul rămas / Sursă FOTO: Shutterstock

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat actualizarea informațiilor despre produsul Comirnaty pentru a clarifica faptul că fiecare flacon conține 6 doze de vaccin.

Pentru a extrage șase doze dintr-un singur flacon, trebuie folosite seringi și / sau ace cu volum mic. Combinația de seringă și ac cu volum redus trebuie să aibă un volum de cel mult 35 microlitri. Dacă se utilizează seringi și ace standard, este posibil ca vaccinul să nu fie suficient pentru a extrage cea de-a șasea doză dintr-un flacon.

Șase persoane ar putea fi vaccinate cu serul ditnr-o singură fiolă

Dacă cantitatea de vaccin rămasă în flacon după cea de-a cincea doză nu poate furniza o doză completă (0,3 ml), personalul medical trebuie să arunce flaconul și conținutul acestuia. Nu ar trebui folosită o combinație din flacoane multiple pentru a alcătui o doză completă și orice cantitate de vaccin neutilizată trebuie aruncată la 6 ore după diluare.

„Informații suplimentare despre toți pașii pentru utilizarea Comirnaty sunt disponibile în informațiile actualizate despre produs”, informează EMA.

Comirnaty este un vaccin pentru prevenirea coronavirusului (COVID-19) la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. Acesta a fost autorizat în UE pe 21 decembrie 2020.

Vaccinul, dezvoltat de Pfizer & BioNTech, conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) cu instrucțiuni pentru producerea unei proteine ​​din SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Vaccinul funcționează prin pregătirea organismului pentru a ataca proteina spike de pe suprafața SARS-CoV-2.

Compania germană BioNTech a anunțat vineri că vaccinul pe care l-a dezvoltat împreună cu americanii de la Pfizer acționează și împotriva variantelor de coronavirus identificate în Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit unui studiu preliminar. Potrivit experților, aceste variante sunt mai contagioase decât este tulpina originală a SARS-CoV-2.

Testele realizate in vitro au arătat că „anticorpii persoanelor care au făcut vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 neutralizează efectiv SARS-CoV-2 cu o mutație cheie care se găsește și în două tulpini extrem de transmisibile”. 

 

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
Scandal (homo)sexual în showbiz-ul nostru. Cântărețul și-a părăsit soția pentru un bărbat
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
Scandal (homo)sexual în showbiz-ul nostru. Cântărețul și-a părăsit soția pentru un bărbat
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Țări în care este interzis detectorul de radar. Lista completă din Europa
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide