Aglomerație la Aeroportul Otopeni, unde sosesc 1.700 de pasageri pe oră

Aglomerație la Aeroportul Otopeni, unde sosesc 1.700 de pasageri pe oră
Sursa: Shutterstock
Publicat: 23/12/2021, 13:52
Actualizat: 23/12/2021, 16:10

Numărul pasagerilor care sosesc în țară înaintea Crăciunului este în continuare ridicat, numai joi fiind așteptate din oră în oră curse care vor aduce pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” Otopeni până la 1.700 de pasageri.

Pe Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni au fost luate măsurile suplimentare de fluidizare, pentru a se evita aglomerația din zilele anterioare, în zonele de triaj prin care trec toate persoanele care vin din Marea Britanie, dar și din alte țări de pe lista galbenă.

”În după-amiaza și seara zilei de 23 decembrie, urmează să sosească până la 1.700 de pasageri pe oră, motiv pentru care se acționează în continuare cu efective sporite ale personalului CNAB, dar și ale Direcției de Sănătate Publică, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Poliției Transporturi Aeriene, și se aplică procedurile de debarcare”, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

„Recomandăm pasagerilor care nu îndeplinesc condiţia accesării fluxului verde de intrare în ţară – adică nu vin din ţări UE (plus Norvegia, Elveţia, Islanda sau Liechtenstein) şi nu pot prezenta un certificat digital european – să se prezinte la ghişeele DSP având pregătite toate documentele medicale, pentru a minimiza timpul de control”, a precizat CNAB.

Aeroportul ”Henri Coandă” se pregătește pentru traficul crescut pe fluxul de plecări internaționale imediat după Crăciun, dar mai ales după data de 1 ianuarie. Astfel, sunt deschise și operaționale toate ghișeele de check-in, precum și toate filtrele de control de securitate și ghișeele de control pașapoarte.

Totodată, administratorul aeroportului a solicitat companiilor aeriene și agenților de handling să depună, la rândul lor, eforturile necesare – în special prin asigurarea de personal suficient – pentru procesarea rapidă a pasagerilor și asigurarea unui trafic fluent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase