AGLOMERAȚIE. Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui, către litoral. Românii, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii

AGLOMERAȚIE. Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui, către litoral. Românii, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii
Circulația se va desfășura fără restricții pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui (A2), din 15 iunie (FOTO: Captură video - Antena 3)
Publicat: 06/06/2020, 09:38
Actualizat: 06/04/2021, 21:53

Minivacanţa de Rusalii începe cu aglomeraţie pe Autostrada Soarelui. Românii au la dispoziţie un weekend prelungit, căruia i se adaugă ziua de luni, 8 iunie, a doua zi de Rusalii, care este liberă. Totodată, este prima minivacanţă din acest an în care s-au ridicat majoritatea restricţiilor, respectiv s-au redeschis terasele şi este permis să se meargă la plajă. Cea de-a doua etapă de relaxare a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, luni, de 1 iunie.

O coloană de maşini s-a format pe o porţiune a Autostrăzii Soarelui, către litoral, unde se fac lucrări. Poliţia recomandă ruta alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, scrie MEDIAFAX.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic sunt în creştere pe Autostrada A 2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral, unde se circulă în coloană de la kilometrul 24 la 27, către zona lucrărilor la drum.

Traficul se desfăşoară restricţionat, pe o singură bandă, între Cernica, judeţul Ilfov şi Fundulea, judeţul Călăraşi, respectiv la Drajna Nouă, judeţul Călăraşi.

Pentru evitarea aglomeraţiei şi a zonelor de lucrări, poate fi folosit ca rută alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, continuare pe DN 3A către Drajna, unde se poate reintra pe autostrada A2 spre Constanţa.

Ce schimbări intervin din 1 iunie: Românii nu mai au restricții și pot merge la plajă

Se permite accesul persoanelor pe plaje, cu asigurarea unei distanțe rezonabile de minimum 2 m între șezlongurile care sunt folosite de persoane din familii diferite.

Operatorii turisti anunță cu entuzism că românii iau deja cu asalt agenţiile pentru rezervări pentru destinații din țară, iar litoralul este pe primul loc în preferințele lor, cu aproximativ 10.000 rezervări, potrivit conducerii Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), pentru prima săptămână după 1 iunie. La această dată intră în vigoare o nouă etapă de relaxare a măsurilor restrictive din starea de alertă, care permite operarea plajelor, a teraselor și organizarea de spectacole cu cel mult 500 de participanți.

Se reiau evenimentele culturale în aer liber, cu cel mult 500 de spectatori

– se reia organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori;

– se permite organizarea de spectacole de tip drive-in, ocupanții unei mașini fiind membri aceleiași familii;

– se reiau competițiile sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară;

– se reiau transportul rutier și feroviar internaţional de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase