Al treilea om în stat, nemulțumit de ministrul Justiției: Domnul Toader ne-a păcălit/ Cred că e al poporului român. Nu voi propune să fie remaniat

Al treilea om în stat, nemulțumit de ministrul Justiției: Domnul Toader ne-a păcălit/ Cred că e al poporului român. Nu voi propune să fie remaniat
Publicat: 09/04/2019, 08:13

„Minciuna asta ristogolită doi ani, la unii a prins (n.r: că legile justiției sunt emise în interesul lui Liviu Dragnea). Nu e nicio virgulă care mă avantajează pe mine, pe de altă parte nu se discută despre faptul că la Înata Curte nu s-a preocupat să aibă completul de 5, nu s-a preocupat să respecte legea pe completurile de 3. Problema nu e la ăla care încalcă o lege, ci cel care sesizează. În partid s-a luat o decizie, pentru unii facultativă, a fost o întrebare: articolele din codurile penale declarate constituționale să fie declarate prin oug să nu se mai continue prin această dezbatere”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Liderul PSD l-a acuzat din nou pe Tudorel Toader că nu a venit cu ordonanțele promise.

„Ne-am lăsat păcăliți tot partidul. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur sau au fost doi, a făcut-o intenționat sau nu, a spus în ianuarie vreau să adopt ordonanța aia și aia. Nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poți la început de an să spui, ridici scandalul până la cer, stăm sub gloanțele din țară și străinătate și ieși apoi și spui că nu se justifice urgența?! S-a și blocat dezbaterea în Parlament. S-a închis subiectul”, a mai spus liderul PSD.

Dragnea a afirmat că vrea cât mai repede reluarea dezbaterii în Parlament: „Nu cred că se adoptă (n.r.: ordonanțele), s-a spus explicit. Săptămânile viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament”.

Dragnea: Toader cred că e al poporului român. Nu voi propune să fie remaniat

Președintele PSD a declarat că nu va propune ca Tudorel Toader să fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discuția să aibă loc în Comitetul Executiv al PSD. Totodată, premierul poate veni să anunțe în ședință că vrea remanierea ministrului Justiției, susține liderul PSD.

„Să înțeleg care rămân în guvern și după europarlamentare (n.r.: Rovana Plumb și Natalia Intotero)? Discutăm în CEX, nu-mi permit să intru în divergență cu doamna premier. Am spus-o, nu cred că este în regulă ca un membru al cabinetului să meargă în campanie folosind infrastructura ministerului. Dacă e nevoie să convocăm Comitetul Executiv ca doamnele Plumb și Intotero, care au cerut partidului să le pună pe listă și acum au o problemă, atunci avem toți o problemă. Dar înțeleg că nu e așa. În ceea ce îl privește pe Tudorel Toader, procedura e simplă, ori doamna premier propune sau ne anunță că vrea să-l remaniere, ori colegi din CEX spun că ar putea să fie remaniat”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

„Nu voi propune să fie remaniat Tudorel Toader. Nu pot să mă opun la asta (n.r.: să discute la propunerea unor colegi)”,a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă s-a răcit relația cu Viorica Dăncilă, Dragnea a răspuns: „Nu ne-am mai întâlnit, doar jumătate de oră înainte de evenimentul NATO. Ne-a spus dl. Toader că nu se justifică urgența ordonanțelor, m-am dus la întâlnire cu organizațiile din țară, doamna la Guvern”.

Cât privește susținerea pe care o are Toader și cui aparține, liderul PSD a spus ironic: „Toader cred că e al poporului român. Dl. Tăriceanu spunea că trebuie să rămână acolo”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top