ALARMĂ. Polițiștii români, atenționați de șefi să nu răspundă la provocări! Autoritățile vor să evite un scenariu inspirat de violențele de stradă din SUA

Redactor:
Andrei Dumitrescu
ALARMĂ. Polițiștii români, atenționați de șefi să nu răspundă la provocări! Autoritățile vor să evite un scenariu inspirat de violențele de stradă din SUA
Conducerea IGPR le-a cerut polițiștilor să nu răspundă la provocări și să cântărească bine situația înainte să intervină în forță/ Sursa: Mediafax foto

Toți polițiștii din România au fost atenționați de șefi să nu se lase atrași în conflicte și să trateze cu atenție eventualele provocări, pentru a nu crea condiții pentru izbucnirea unor incidente inspirate de evenimentele din SUA, generate de moartea lui George Floyd.

Incidentele din SUA au făcut ca autoritățile române să gândească un plan pentru prevenirea unor incidente similare și pe terioriul țării noastre, mai ales că emoția generală provocată de moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare omorât de un polițist american după un incident minor, a înconjurat planeta.

Surse din cadrul Poliției Române au declarat, pentru Gândul.ro, că, înainte să iasă în teren, toți polițiștii din țară au fost anunțați de superiori că nu trebuie să intre în conflicte decât după ce analizează, prin filtrul personal, fiecare acțiune în parte.

Polițiștilor li s-a explicat faptul că pot fi provocați după scenarii bine puse la punct, iar apoi, prin intermediul site-urilor de socializare, o parte a societății ar putea fi scoasă în stradă.

Ce răspunde, oficial, Poliția Română

Sursele citate au adăugat că, o atenție sporită a fost acordată și zilei de 4 iunie, dată la care s-au împlinit 100 de ani de semnarea Tratatului de Trianon prin care România și-a recuperat Ardealul de Ungaria. Pentru a evita unele conflite generate de ultranaționaliștii români sau maghiari.

Oficiali din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au explicat, pentru Gândul.ro, că a existat o dispozție a conducerii IGPR prin care, în cazul unor situații conflictuale, polițiștii aflați în teren „să acționeze cu obiectivitate și să aplice principiile gradualității și proporționalității. Să arate empatie față de cetățeni și să folosească forța numai atunci toate celelalte mijloacele au fost epuizate”.

Acest ordin a venit în contextul incidentelor din SUA generate de moartea uni bărbat de culoare care a murit sufocat de polițistul alb, care, după ce l-a pus la pământ, l-a apăsat cu genunchiul pe gât până când l-a lăsat fără viață.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 începe astăzi
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide