ALEGERI LOCALE 2012. Noaptea victoriei pentru Ponta și Antonescu: Interzis la țopăială

ALEGERI LOCALE 2012. Noaptea victoriei pentru Ponta și Antonescu: Interzis la țopăială
Publicat: 11/06/2012, 09:42
Actualizat: 12/06/2012, 10:19

La primul test trecut de USL, la alegerile locale, tot activul de partid a fost masat în fronturile bătăliilor politice, doar liderii au făcut act de prezență la București pentru a bifa victoria lor și înfrângerea PDL.

Anunțarea rezultatelor USL la alegerile locale a fost „vitregită” la acest scrutin de fastul și manifestările grandioase de altădată. Singura licoare care a pecetluit victoria, cu o anticipație de aproximativ două ore, a fost berea băută de liderii USL la o terasă de lângă sediul Uniunii de la Arcul de Triumf. Crin Antonescu și Victor Ponta și-au distras atenția de la emoția alegerilor urmărind meciul de fotbal dintre Spania și Italia, proiectat pe un ecran. Simbolic, copreședinții s-au aflat pe poziții contrare. Primul care a sărit din scaun de bucurie a fost Victor Ponta, când a înscris italianul Antonio Di Natale. La trei minute distanță a venit rândul lui Crin Antonescu, susținător al reprezentativei Spaniei.

De pe trotuar, camerele de luat vederi ale televiziunilor de știri păzeau cu strășnicie masa uselistă. Finalul – scor egal. „Iar nu s-a rupt USL, a fost paritate, 1-1”, a tras concluzia președintele PSD, flancat de aproape de reporterii televiziunilor.

De altfel, la sediul USL au fost de această dată mai mulți jurnaliști decât membri de partid, o premieră înregistrată în tradiția alegerilor din ultimii ani. Cu toate acestea, interesul presei pentru liderii USL a stârnit inclusiv nemulțumirea trecătorilor, în periplul acestora de la sediul USL la terasă și retur. Cablurile, cameramanii și reporterii care îi înconjurau pe copreședinți semăna cu o grămadă din fotbalul american care înainta cu greu pe trecerile de pietoni sau pe trotuarele largi de la Arcul de Triumf.

„Aveți grijă să nu fie ceva oameni peste care să dați (…) vă rog eu frumos, aveți grijă, că e cineva pe bancă”, le-a cerut la un moment dat prim-ministrul cameramanilor care înaintau cu spatele spre o bancă pe care se afla o doamnă la vârsta a treia.

„M-au prins aicia, nu mai am cum…”, i s-a plâns femeia lui Ponta. „Sărut-mâna, gata, v-am scăpat”, a intervenit liderul PSD.

Următorul, un cetățean solitar flutura un tricolor de trei metri înălțime strigând: „Dreptate pentru români! Să nu uitați că suntem cu ochii pe voi!”. „Salut, salut, mă bucur”, i s-a adresat Ponta acestuia, trecând mai departe.

Nici liderul PNL nu a scăpat de nemulțumirea trecătorilor deranjați de mulțimea camerelor de luat vederi care opturau calea demarcată pe trotuar pentru biciclete. „Blocați pista”, i s-a adresat iritat lui Antonescu un bărbat aflat în drum spre parc, în timp ce liberalul își conducerea soția către mașina parcată în fața terasei. „Nu i-am adus eu, i-a adus prim-ministrul”, s-a scuzat șeful PNL.

De la terasă la salutul victoriei a fost doar un pas. Alaiul liderilor USL s-a retras cu puțin înainte de ora 21.00, ora încherii urnelor și anunțării rezultatelor exit-poll-urilor, în sala de ședințe a Uniunii, feriți de obiectivele televiziunilor.

„Nu sărbătorim până nu numărăm!”, a fost îndemnul unanim lansat de șefii USL, care au făcut apoi turul candidaților Uniunii la primăriile din Capitală anunțați drept câștigători.

După expunerea mediatică și revendicarea victoriei, drumurile celor trei s-au despărțit. Ponta și Constantin au ajuns la sediul PSD din Kiseleff pentru a asista la numărătoarea paralelă. Antonescu s-a retras la sediul PNL. Numărătoarea s-a lăsat așteptată, chiar dacă secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat speranța că de data aceasta sistemul” va funcționa mai bine la USL, față de prezidențialele din 2009.

Una peste alta, căldura alegerilor de duminică i-a făcut pe liderii USL să se răcorească cu licoarea recomandată câștigătorilor de la locale de fostul candidat PSD la prezidențiale, Mircea Geoană. Bere, că „acum e austeritate”.

Absenți din primul rând: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Marian Vanghelie. (Andi Manciu)

Citește aici dosarul complet de la ALEGERI LOCALE 2012 și află REZULTATE ÎN TIMP REAL: ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE și EXIT POLL – HARTA INTERACTIVĂ a ALEGERILOR pe GANDUL.INFO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Săptămâna Patimilor. Rugăciunea care se rostește în „Marţea Mare”
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto