ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei solicită prelungirea programului în secțiile de votare din străinătate

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei solicită prelungirea programului în secțiile de votare din străinătate
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul independent Monica Macovei solicită prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidatul independent Monica Macovei solicită prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă.

„Toți cetățenii români care s-au deplasat până la secția de vot trebuie să voteze”, se arată într-un comunicat remis, duminică seară, agenției MEDIAFAX.

De asemenea, Biroul Electoral Nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate reamintește că, potrivit dispozițiilor art. 46 alin. (1) din Legea 370/ 2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „la ora 21,00 președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea sălii unde se votează”.

Potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) „Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să își exercite dreptul de vot”.

„Prelungirea programului de votare nu este de competența Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate”, menționează Biroul Electoral pentru Stăinătate.

Inchide