ALERTĂ. Polițist de la Penitenciarul Galați, confirmat cu Covid-19 / Bărbatul a intrat în contact cu peste 150 de persoane, colegi și deținuți

ALERTĂ. Polițist de la Penitenciarul Galați, confirmat cu Covid-19 / Bărbatul a intrat în contact cu peste 150 de persoane, colegi și deținuți
Polițist de la Penitenciarul Galați, confirmat cu Covid-19 (FOTO - arhivă)
Publicat: 02/07/2020, 02:10
Actualizat: 02/07/2020, 02:14

Un polițistul de la Penitenciarul Galați, confirmat miercuri (1 iulie) cu COVID-19, a intrat în contact cu 27 de colegi și 125 de deținuți, conform datelor anchetei epidemiologice desfășurate în instituția respectivă.

Poliţiştii care au intrat în contact cu colegul lor depistat cu COVID-19 au fost scoşi din serviciu şi se află la domiciliu, iar continuarea misiunilor se face cu personal de rezervă, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), citat de Mediafax.

Deținuții care au intrat în contact cu polițistul bolnav au fost informaţi cu privire la cazul angajatului confirmat pozitiv, fiind monitorizaţi medical, în scop preventiv.

Deţinuţii sunt cazați în două secţii de deţinere şi nu interacționează cu cei din celelalte secţii. Nu au fost identificate situaţii de manifestare a simptomatologiei specifice COVID-19, anunță ANP.

„Administraţia Penitenciarului aplică conduita indicată de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi implementează măsurile aferente Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate (dezinfectare spaţii comune, intensificare triaj epidemiologic, monitorizare medicală, port al echipamentului de protecţie, distanţare de siguranţă, dialog permanent cu structurile competente ale Ministerului Sănătăţii)”, se arată în comunicat.

Primul caz de coronavirus în Penitenciarul Galaţi s-a înregistrat pe 5 iunie

În data de 5 iunie, un polițist din Penitenciarul Galaţi s-a infectat cu noul coronavirus. Gardianul, care era asimptomatic, purtase tot timpul echipamentul de protecţie cât a fost la serviciu.

Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie, conform ANP.

„Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi măsurile de intervenţie adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecţie şi de asigurare a continuităţii în activitate, cu personal de rezervă”, transmite ANP.

Până la acea dată, cu excepţia poliţistului, nu s-a înregistrat nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galaţi, fiind căutați contacţii poliţistului.

Și un polițist de la Penitenciarul Rahova a fost confirmat pozitiv cu Covid-19

Un poliţist de la Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, poliţistul de penitenciare este asimptomatic, la fel ca și colegul său din Galați.

Gardianul de la Rahova a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie şi nu a interacţionat cu deţinuţii. De asemenea, angajaţii identificaţi contacţi au fost testaţi, rezultatele obţinute fiind negative.

ANP anunță măsurile luate

Conform ANP, la nivelul întregului sistem penitenciar se menţine aplicarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate.

Purtarea echipamentului de protecţie şi păstrarea distanţei de siguranţă în activităţile care presupun interacţiune se implementează în continuare, administraţiile locurilor de deţinere promovând conduita de prevenţie asumată de la debutul contextului epidemiologic.

ANP precizează că misiunile specifice se realizează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi, iar starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este corespunzătoare.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”