ALERTĂ. Polițist de la Penitenciarul Galați, confirmat cu Covid-19 / Bărbatul a intrat în contact cu peste 150 de persoane, colegi și deținuți

Redactor:
Dragos Tanase
ALERTĂ. Polițist de la Penitenciarul Galați, confirmat cu Covid-19 / Bărbatul a intrat în contact cu peste 150 de persoane, colegi și deținuți
Polițist de la Penitenciarul Galați, confirmat cu Covid-19 (FOTO - arhivă)

Un polițistul de la Penitenciarul Galați, confirmat miercuri (1 iulie) cu COVID-19, a intrat în contact cu 27 de colegi și 125 de deținuți, conform datelor anchetei epidemiologice desfășurate în instituția respectivă.

Poliţiştii care au intrat în contact cu colegul lor depistat cu COVID-19 au fost scoşi din serviciu şi se află la domiciliu, iar continuarea misiunilor se face cu personal de rezervă, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), citat de Mediafax.

Deținuții care au intrat în contact cu polițistul bolnav au fost informaţi cu privire la cazul angajatului confirmat pozitiv, fiind monitorizaţi medical, în scop preventiv.

Deţinuţii sunt cazați în două secţii de deţinere şi nu interacționează cu cei din celelalte secţii. Nu au fost identificate situaţii de manifestare a simptomatologiei specifice COVID-19, anunță ANP.

„Administraţia Penitenciarului aplică conduita indicată de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi implementează măsurile aferente Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate (dezinfectare spaţii comune, intensificare triaj epidemiologic, monitorizare medicală, port al echipamentului de protecţie, distanţare de siguranţă, dialog permanent cu structurile competente ale Ministerului Sănătăţii)”, se arată în comunicat.

Primul caz de coronavirus în Penitenciarul Galaţi s-a înregistrat pe 5 iunie

În data de 5 iunie, un polițist din Penitenciarul Galaţi s-a infectat cu noul coronavirus. Gardianul, care era asimptomatic, purtase tot timpul echipamentul de protecţie cât a fost la serviciu.

Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie, conform ANP.

„Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi măsurile de intervenţie adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecţie şi de asigurare a continuităţii în activitate, cu personal de rezervă”, transmite ANP.

Până la acea dată, cu excepţia poliţistului, nu s-a înregistrat nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galaţi, fiind căutați contacţii poliţistului.

Și un polițist de la Penitenciarul Rahova a fost confirmat pozitiv cu Covid-19

Un poliţist de la Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, poliţistul de penitenciare este asimptomatic, la fel ca și colegul său din Galați.

Gardianul de la Rahova a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie şi nu a interacţionat cu deţinuţii. De asemenea, angajaţii identificaţi contacţi au fost testaţi, rezultatele obţinute fiind negative.

ANP anunță măsurile luate

Conform ANP, la nivelul întregului sistem penitenciar se menţine aplicarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate.

Purtarea echipamentului de protecţie şi păstrarea distanţei de siguranţă în activităţile care presupun interacţiune se implementează în continuare, administraţiile locurilor de deţinere promovând conduita de prevenţie asumată de la debutul contextului epidemiologic.

ANP precizează că misiunile specifice se realizează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi, iar starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este corespunzătoare.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Ce a făcut Dan Negru cu vila sa de 450.000 de euro. Prezentatorul nici n-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Opțiunea care schimbă complet felul în care folosești WhatsApp și chiar Facebook Messenger
Kim Kardashian a rămas perplexă când și-a deschis e-mailul după ce a anunțat că divorțează....
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide