Alexandru Kocsis, deputat: Sorin Grindeanu câștigă 528.221 de lei anual, din poziţia de președinte al ANCOM

Redactor:
Radu Cristian
Alexandru Kocsis, deputat: Sorin Grindeanu câștigă 528.221 de lei anual, din poziţia de președinte al ANCOM
Alexandru Kocsis, deputat: Sorin Grindeanu câștigă 528.221 de lei anual, din poziţia de președinte al ANCOM
Potrivit unui text postat pe Facebook de către deputatul PNL Alexandru Kocsis, marțea viitoare revine la vot bugetul ANCOM. Parlamentarul afirmă că bugetul a fost și  în această săptămână pe ordinea de zi, dar lipseau foarte multe note de fundamentare pentru creşterile de buget solicitate.

Alexandru Kocsis spune că Sorin Grindeanu câștigă 528.221 de lei anual, din poziţia de președinte al ANCOM

Potrivit textului publicat de Alexandru Kocsis pe Facebook, bugetul, care urmează să fie votat marți, a fost și  în această săptămână pe ordinea de zi, dar lipseau foarte multe note de fundamentare pentru creşterile de buget solicitate.
Parlamentarul dezvăluie că Sorin Grindeanu, președinte ANCOM, câștigă 528.221 de lei anual, echivalentul a 44.000 de lei net pe lună.
„Marţea viitoare revine la vot bugetul ANCOM. L-am avut şi săptămâna aceasta pe ordinea de zi, dar după ce am analizat ȋn detaliu fiecare capitol bugetar şi din cauză că lipseau foarte multe note de fundamentare pentru creşterile de buget solicitate, am decis ȋmpreună cu colegii mei din Comisia de Tehnologia Informaţiei să amânăm votul pentru o săptămână.
Ceea ce am primit era un buget care arată că cei care l-au construit sunt total deconectaţi de realităţile socio-economice din România, astăzi.
De exemplu, creşterea cheltuielilor de personal de la 145 de milioane de lei în 2020 la 176 de milioane de lei în 2021.
Ca să vă faceţi o idee, în 2016 cheltuielile de personal ale ANCOM au fost de 93 de milioane de lei. De atunci, cheltuielile s-au umflat an de an după principiul ”cine împarte, parte-și face”.
Bugetele ameţitoare propuse de Sorin Grindeanu, cât timp s-a aflat l-a conducerea ANCOM, au fost votate ani la rând de Parlamentul dominat de PSD. Acelaşi Parlament dominat de PSD a votat ca leafa președintelui ANCOM să fie stabilită la nivelul a 5 salarii medii la nivelul instituţiei. Acum înțelegeți motivaţia de a creşte constant salariul mediu ȋn instituţie?
Acum salariul mediu brut la ANCOM este undeva ȋn jurul sumei de 17.000 lei.
Așa a ajuns Sorin Grindeanu să câștige 528.221 de lei anual, din poziţia de președinte al ANCOM, echivalentul a 44.000 de lei net pe lună (cine nu crede poate consulta declarația sa de avere).
În 2018 instituția avea un total de 624 de angajați, în 2019 numărul angajaților a urcat la 705. Acum, ni se cere să avizăm o schemă cu 730 de angajați.
Revin la capitolul cu cheltuielile de personal. M-a surprins neplăcut Bugetul pentru premii (prime) ȋn cuantum de 12.062.000 de lei și banii pentru vouchere de vacanţă în valoare de 1.055.000 de lei.
Cei care au construit bugetul chiar nu sunt conștienți de situația în care ne aflăm astăzi?Chiar nu sunt conștienți că din cauza pandemiei, la finalul anului 2020 România a ȋnregistrat un deficit bugetar de aproape 9,8%?
Guvernul a dus anul trecut o luptă continuă pentru a salva locurile de muncă din privat şi a rezistat oricăror tentaţii de a creşte taxele şi impozitele, dar nu fără costuri uriașe pentru buget. Să vină acum conducerea ANCOM cu solicitări pentru al treisprezecelea salariu şi vouchere de vacanţă mi se pare total nerezonabil.
Merg mai departe. Bugetul solicitat pentru cheltuielile de publicitate şi reclame este 2.929.000 de lei, de 6 ori mai mare față de cel solicitat anul trecut.
Bugetul solicitat pentru cheltuielile de protocol este de 1.357.000 de lei, adică de 5 ori mai mare față de cel solicitat anul trecut. Să nu credeţi că am primit vreo justificare scrisă. Doar nişte cifre ȋntr-un tabel, pe principiul că probabil suntem chiori sau proşti şi nu verificăm. Am cerut şi aici o notă de fundamentare.
Per total, întreg bugetul pare făcut pe genunchi, explicaţii lipsă şi mers înainte cu percepţia că ȋn Parlament sunt doar nişte fraieri care ridică mâna fără să citească și fără să ȋşi pună ȋntrebări. Or fi fost ȋn alte vremuri, nu şi acum.
În concluzie, voi vota bugetul ANCOM doar dacă vor fi eliminate capitolele pentru prime şi vouchere de vacanţă, creşterea schemei de personal, creşterea bugetului de protocol de 5 ori şi creşterea bugetului de reclamă şi publicitate de 6 ori.” –  scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Povestea mașinii de 3.000.000 de euro pe care o deține un român! Cum a ajuns...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
COMENTARIU Marius Oprea / Liberi şi fericiţi. Pînă cînd?
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Covid Inc există de 40 de ani. Cum a ajuns o companie din Arizona să...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini...
Închisoarea supranumită Bastilia României, din care nu a reușit să evadeze nimeni. Ce s-a ales...
Mare atenție la contul bancar: cum îți speculează hackerii activitatea ca să-ți ia banii
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Anunţul ŞOC al zilei vine din Germania: Decizia luată de Angela Merkel cutremură Europa. Este...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea familiei care a lăsat viaţa din Bucureştiul agitat pe o viaţă la un conac...
Inchide