Alfred Simonis: Domnule „Ludovic Cîțu”, clipiți și vă salvăm noi

Alfred Simonis: Domnule „Ludovic Cîțu”, clipiți și vă salvăm noi
PSD retrage moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Simonis: „Anunț cu satisfacție că și-a produs efectele” / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 23/12/2020, 18:38
Actualizat: 06/04/2021, 15:16

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a făcut o afirmație inronică la adresa premierului desemnat, Florin Cîțu: „Domnule Ludovic Cîțu, clipiți și vă salvăm noi. O să cer o pauză de cinci minute să mergeți la Cotroceni să vă depuneți mandatul”.

„Îmi exprim revolta față de simulacrul de audieri fără precedent”

„Îmi exprim revolta față de simulacrul de audieri fără precedent, fără accesul presei în sălile de audieri. O parte însemnată dintre candidații dvs s-au făcut de râs. O coaliție din trei partide care au pierdut alegerile se chinuie să formeze o majoritate. Asta e dorința președintelui României. Dle Ludovic Cîțu, ce rol aveți în acest guvern. Clipiți și vă salvăm noi! O să cer o pauză de cinci minute să fugiți la Cotroceni să vă depuneți mandatul. Colegii dvs tot încearcă să ne spună, comparându-vă cu dna Dăncilă. Înțeleg că ăsta e gradul de comparație comparația. Poate că această competiție ați câștigat-o sau poate nu. Rămâne de văzut”, spune Alfred Simonis.

Parlamentarii s-au reunit în ședință comună pentru a da un vot pe guvernul Florin Cîțu.

Cîțu a mai fost desemnat o dată pentru a forma Executivul, însă a renunțat cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură.

Guvernul Cîțu, la vot, cu aplauze și huiduieli. Marcel Ciolacu, mesaj pentru Orban: „Abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată”/ George Simion, discurs cu versuri din Adrian Păunescu

Plenul Parlamentului s-a reunit pentru învestirea Guvernului, după ce miniștrii propuși au fost audiați în comisii. Majoritatea necesară pentru învestirea guvernului este de 234 de voturi. Liderii coaliției de centru-dreapta intenționează ca miercuri să fie parcurse toate procedurile parlamentare pentru învestirea Guvernului Cîțu, astfel încât noii miniștri să poată diseară depune jurământul la Palatul Cotroceni.

Membrii partidelor de Opoziție au făcut declarații înainte de votul pentru învestitura Guvernului Citu. Nu au lipsit aplauzele pentru Florin Cîțu, dar nici huiduielile.