Guvernul Cîțu, la vot în Parlament, cu aplauze și huiduieli. Marcel Ciolacu, mesaj pentru Orban: „Abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată”/ George Simion, discurs cu versuri din Adrian Păunescu

Guvernul Cîțu, la vot în Parlament, cu aplauze și huiduieli. Marcel Ciolacu, mesaj pentru Orban: „Abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată/ George Simion, discurs cu versuri din Adrian Păunescu
Foto: Mediafax
Publicat: 23/12/2020, 17:44
Actualizat: 23/12/2020, 17:54

Plenul Parlamentului s-a reunit pentru învestirea Guvernului, după ce miniștrii propuși au fost audiați în comisii. Majoritatea necesară pentru învestirea guvernului este de 234 de voturi. Liderii coaliției de centru-dreapta intenționează ca miercuri să fie parcurse toate procedurile parlamentare pentru învestirea Guvernului Cîțu, astfel încât noii miniștri să poată diseară depune jurământul la Palatul Cotroceni.

Membrii partidelor de Opoziție au făcut declarații înainte de votul pentru învestitura Guvernului Citu. Nu au lipsit aplauzele pentru Florin Citu, dar nici huiduielile.

Claudiu Târziu (AUR) a afirmat, la ședința în plen, că partidul va sesiza CCR privind noul Guvern

Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a spus apoi că „grupurile parlamentare AUR vor sesiza CCR asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile pentru investirea acestui guvern.”

În încheiere, Claudiu Târziu a precizat că „de aceea vă rog să așteptați decizia CCR. Dacă va fi favorabilă pentru dumneavoastră, vă urez un singur lucru: cădere ușoară.”

George Simion: Versuri din Păunescu

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, și-a început discursul în plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Cîțu cu versuri din Adrian Păunescu, continuând cu îndemnuri către poporul român să se lupte pentru redeschideea școlilor sau să nu mai accepte să plătească taxe pentru că „oricum ne vor îndatora cât de mult pot ei”.

„Capul lui Mihai Viteazul de la Turda se ridică / Și întreabă de ce ţara a rămas aşa de mică /

Și Câmpia Turzii tristă îi răspunde lui cu jale /Fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale” – așa și-a început discursul, de la tribuna Parlamentului, liderul AUR”.

El a continuat cu îndemnuri pentru poporul român:

„Mesajul meu de astăzi este pentru poporul român – restaurantele din Parlament sunt deschise. Tot sectorul HoReCa trebuie deschis.

Voi, poporul român, sunteţi amendaţi dacă purtaţi masca un pic mai la stânga sau la dreapta, suntem ameninţaţi, bătuţi, iar aici la ora 2.00 noaptea se vota abuziv conducerea Camerei Deputaților și stăteau unii lângă alții ca hienele să atace ciolanul.

Azi am ajuns să ne împrumutăm cu un miliard pe oră. Îi mulţumim domnului Cîţu pentru acest lucru. Popor român, e timpul să redeschidem şcolile. Asta cerem noului Guvern”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, mesaj pentru Orban: Abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată”

„Dar nu aţi înţeles nimic. În loc să plecaţi acasă, v-aţi dat mâna pe sub masă în goana voastră după ciolan. (…) Aţi pus un premier de paie să nu vă încurce cumva planurile. Nimic pentru români, totul pentru voi. Aţi venit în Parlament cu trei liste de interese, nu cu un Guvern care să rezolve criza sanitară şi criza economică. Nu aveţi nicio soluţie în programul de guvernare, nicio măsură pentru viaţa românilor, nicio reformă. Aţi venit doar să prăduiţi cât de mult puteţi. Acest Guvern este deja născut mort. Ştiţi că veţi pleca foarte repede şi de aici disperarea vo.astră de a vă pune pe funcţii în creierii nopţii. PSD nu va vota niciodată un astfel de Guvern. Sunteţi o ruşine naţională. Vom rămâne alături de români, le vom apăra drepturile, ne vom bate cu voi în comisii, în plen, pe tot terenul. Domnule Orban ţineţi minte ce vă zic astăzi în Parlamentul României – aţi sperat să vă salvaţi, dar de abia acum va începe cel mai negru coşmar pe care l-aţi avut vreodată”, a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului.

Florin Cîțu primit cu aplauze de parlamentarii coaliției și cu huiduieli de la AUR

 Principalele declarații ale premierului desemnat, Florin Cîțu:

Florin Cîțu a fost aplaudat de parlamentarii coaliției, însă alţii l-au huiduit.

„Pentru mine și guvernul meu, proprietatea privată este sfântă.

Îi anunț pe colegii mei miniștri că voi monitoriza personal îndeplinirea obiectivelor stabilite.

În ce privește relațiile externe, există un singur drum pentru România: alături de UE, cu drepturi depline. De asemenea, rămânem ferm angajați în relația cu SUA.

Timpul și eficiența vor fi principalele instrumente în implementarea proiectului de guvernare”.