Alți doi protestatari, REȚINUȚI de procurori pentru ULTRAJ. Unul dintre ei, acuzat că a participat la furtul pistolului femeii-jandarm

Alți doi protestatari, REȚINUȚI de procurori pentru ULTRAJ. Unul dintre ei, acuzat că a participat la furtul pistolului femeii-jandarm
Publicat: 23/08/2018, 18:29

„În cauza având ca obiect infracțiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor și munițiilor (sustragerea unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații S.T. pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice și C.M.G. pentru săvârșirea infracțiunii de uz de arma fără drept”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit sursei citate, probele administrate în cauză până în prezent arată că S. T., în timp ce se afla în public, în Piața Victoriei, în timpul unui manifestații de protest, alături de numeroși alți indivizi, a agresat un subofițer de jandarmi, aplicându-i o lovitură cu piciorul în zona superioară a corpului. Totodată, prin acțiunile violente comise asupra persoanei vătămate, el a tulburat ordinea și liniștea publică, „creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestația de protest”.

În ceea ce privește cel de-al doilea suspect audiat joi, procurorii arată: „În ziua de 11 august 2018, inculpatul C.M.G. a mers împreună cu inculpatul D. D. (persoană care în ziua de 10 august 2018, în timpul manifestației de protest din Piața Victoriei, i-a sustras unui subofițer de jandarmi, arma din dotare – pistol Carpați cal. 7,65 mm), pe un teren situat în apropierea localității Petrăchioaia, jud. Ilfov, unde a executat un foc de armă”, mai spun procurorii.

Față de cei doi, s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați, în cursul zilei de joi, Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei au efectuat, joi, două percheziții la domiciliul a doi protestatari acuzați că ar fi lovit jandarmii la protestul din 10 august, în prezent aceștia fiind audiați la sediul unității de parchet cu privire la violențele de la miting.

„În cauza având ca obiect infracțiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor și munițiilor (sustragerea unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice, la data de 23 august 2018 au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București. La momentul actual, persoanele la care au fost efectuate perchezițiile domiciliare sunt audiate, la sediul Poliției Capitalei, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București cu privire la evenimentele menționate”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei.

În prezent, trei protestatari se află în stare de arest preventiv, doi fiind acuzați de ultraj și tulburarea ordinii publice, iar unul de furtul armei femeii jandarm. Cel din urmă a fost cel care i-a condus pe polițiști către locul unde a fost îngropată arma, el retrăgându-și contestația la arestul preventiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine